392 lira idari para cezası uygulanmakta olan kişi, "İyi maaşınız çıktı" diyerek polise tepki gösterdi

Maske takmadığı için para cezası verilen kişiden polislere: İyi, maaşınız çıktı

Çorum'da koranavirüs salgınıyla mücadele kapsamında uygulanan denetlemelerde maske takmadığı için 392 lira idari para cezası uygulanmakta olan kişi, "İyi maaşınız çıktı" diyerek polise tepki gösterdi.

Çorum İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekiplerince yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında maske, mesafe ve hijyen denetimi yapıldı.

İHA’da yayınlanan habere göre, insan yoğunluğunun fazla olduğu Gazi Caddesi'nde maskesiz dolaşan Alp Ü. Isimli bir şahıs, 392 lira para cezası uygulayan polise “İyi maaşınız çıktı” diyerek tepki göstererek ceza yememek için direndi.

Polislerin kimlik istemesi üzerine fizik tedavi gördüğünü iddia eden Alp Ü., “Tamam da hastaneden geliyorum. Neden anlamıyorsunuz. Hastanede fizik çalışmaktayım. Hastayım, felç geçirdim diyorum. İnanmıyorsunuz. Bankayla konuşuyorum. Müşteri temsilcisi sesin gelmiyor” dedi.

Bu sözler üzerine görevli polis, “Sağlığınız için bu maskeyi takmak zorundasınız. Bunun bahanesi yok. Biz akşama kadar telefonla görüşüyoruz ancak maskemizi çıkarmıyoruz. İçişleri Bakanlığının genelgesi” sözleriyle karşılık verdi.

'DEVLET GEÇİM KAPISINI BULMUŞ CEZALARLA' Alp Ü.'den kimliğini ibraz etmesini isteyen polisler, tekrar “Hayır” yanıtı alınca karakola götüreceklerini dile getirdiler. Karakola götürüleceğini duyduktan sonra itirazlarını sürdürmeye devam etmekte olan şahıs, “Şimdi işim var benim.

Sağlık sorunlarım var. Niye polis merkezine götürüyorsunuz. Hastayım ben, Ankaralara gidip geldim. Sen hastalıktan anlamıyor musun. Allah senin başına versin o zaman” ifadesini kullandı. Polis ise Alp Ü.’ye, “İyi dilekleriniz için teşekkürler” cevabını verdi. Şahıs, bir süre sonra telefonla eşini arayarak, eşinden T.C. Kimlik numarasını istedi.

Eşinin telefonla kimlik numarasını vermesinin ardından ikinci kez kuralları ihlal ettiği ortaya çıkan Alp Ü.'ye cezai işlem uygulandı. Bu sözler üzerine polis, “Bizim maaşımız kestiğimiz cezalardan ödenmiyor. Kestiğimiz cezalar size hizmet olarak geri dönüyor merak etmeyin” biçiminde konuştu.

Haber Tahir Kavri

Hiç hizmet görmediğini dile getiren Alp Ü., “Devlet geçim kapısını bulmuş cezalarla. Hizmet diye bir şey yok ama. Benim çok zamanımı aldınız” diyerek uzaklaşmaya çalıştı. 392 lira para cezası kesildikten sonra giden ancak bir süre sonra tekrar polislerin yanına gelen şahıs, “392 lira çok değil mi. Zehir mi saçıyorum ben. Bunalıyorum. Tedavi görüyorum” dedi.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri