4 iPhone 13 Hakkında Bilmeniz Gereken Kamera Özellikleri

iPhone 13, bugüne kadarki tüm iPhone'larda bulunan en iyi özelliklerden bazılarına sahiptir. Kamerası tartışmasız en büyük yükseltmeyi aldı ve Sinema Modu ve Makro Modu gibi harika yeni özelliklere sahip.

Fotoğrafçılık ve videografi oyununuzu geliştirecek çeşitli iPhone 13 kamera özellikleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

iPhone 13 Kamerası Nasıl?

Kamera donanımı söz konusu olduğunda, farklılıkları iki kategoriye ayırabiliriz: iPhone 13 ve iPhone 13 Pro. iPhone 13 kategorisi iPhone mini'yi içerecek ve iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max'i içerecek.

iPhone 13 mini ve iPhone 13 modellerinde iki kamera lensi bulunur: 12MP geniş lens ve 12MP ultra geniş lens. Kameralar çapraz olarak yerleştirilirken, iPhone 12'de her iki kamera da dikey bir çizgideydi. Geniş lens f/1.6 diyafram açıklığına sahipken, ultra geniş lens f/2.4 diyafram açıklığına sahiptir.

iPhone 13 Pro ve Pro Max'in bunun yerine üç lensi var: f/2.8 telefoto lens eklenmiş orijinal ikisi. Telefoto lens, iPhone 13 mini ve iPhone 13'te bulunmayan 3x optik zoom özelliğine sahiptir. Geniş ve ultra geniş lensler için diyaframlar da farklıdır, f/1,5 geniş lens ve f/1,8 ultra geniş lens ile.

Bunu göz önünde bulundurarak, iPhone 13 serisindeki tüm modeller için kamera yazılımında, yalnızca Pro sürümlerinde bulunan bazı özelliklerle birlikte birkaç dikkate değer farklılık vardır. Aşağıda, 13 serisinden önce iPhone'larda bulunmayan yeni özelliklerin bir listesi ve her birinin kısa bir açıklaması bulunmaktadır.

4. Sinema Modu

Muhtemelen iPhone 13'ün piyasaya sürülmesinden itibaren en popüler özellik olan Sinema Modu, tüm iPhone 13 modellerinde mevcuttur. Bir kameraman iseniz, bu sizin için bir oyun değiştirici.

Sinema Modu, kameranızı hareket ettirirken odağı bir konudan diğerine sorunsuz bir şekilde kaydırmanıza olanak tanıyan mükemmel bir özelliktir. Odağı, kameranın yakınındaki bir özneden arka planda diğerine veya tam tersine anında değiştirebilirsiniz.

İPhone, kayıt yaparken bunu sizin için otomatik olarak yapacak veya iki nokta arasında kendiniz manuel olarak geçiş yapabilirsiniz. Ayrıca odağı bir özneye kilitleyebilir, böylece odak kaymadan hareket edebilir ve farklı açıları kaydedebilirsiniz.

iPhone 13'ün Sinema Modu oldukça profesyoneldir ve size videografi becerilerinizi deneme şansı verir. Üstelik iPhone'unuzda Sinematik Modu nasıl kullanacağınızı kolayca öğrenebilirsiniz. Hala nispeten yeni ve henüz profesyonel sinematografi ile rekabet etmiyor, ancak iyi yolda.

3. Makro Modu

Makro fotoğrafçılığı yalnızca iPhone 13 Pro modellerinde bulunur, bu nedenle iPhone 13 mini ve iPhone 13 kullanıcıları bu özelliği alamayacak. Bunun nedeni, iPhone 13 Pro ve Pro Max'in ultra geniş lensinde bulunan daha iyi sensörler ve daha geniş açıklıklardır.

Makro modu, keskin bir odakla 2 cm içinde yakın plan fotoğraflar çekmenizi sağlar. Üstelik bu özellik, video çekmek için makro modunu da kullanabileceğiniz için fotoğrafçılığın ötesine geçer.

Makro fotoğrafçılık için seçmeniz gereken belirli bir seçenek yoktur, bu nedenle makro fotoğraf çekmeyi öğrenmek oldukça kolaydır. Bir özneye yeterince yaklaştığınızda iPhone'unuz otomatik olarak ultra geniş lense geçer. Ancak video kaydederken ultra geniş kamerayı manuel olarak seçebilir ve daha yakın bir konuya odaklanabilirsiniz.

Otomatik makro geçişini iPhone'unuzun Ayarlarında değiştirebilirsiniz. Bu şekilde, bir özneye yaklaşabilir ve makro modunu açmak isteyip istemediğinizi kontrol etmek için Kamera uygulamasındaki bir düğmeye dokunabilirsiniz.

2. Fotoğraf Stilleri

Bu özellik, fotoğraflarınızı çok fazla uğraşmadan kişiselleştirmenizi ve düzenlemenizi sağlar. Tüm iPhone 13 modellerinde bulunabilir. Fotoğraf Stilleri, beğeninize göre önceden ayarlanmış bir filtre veya ton seçmenize olanak tanır. Zengin Kontrast, Canlı, Sıcak ve Soğuk gibi seçenekler arasından seçim yapabilirsiniz. Hangi yoğunluğun göründüğünü görmek için Ton ve Sıcaklık ayarlarını da ayarlayabilirsiniz.

Bitirdikten sonra, Fotoğraf Tarzınıza bir isim koyun ve onu kullanın. Birden fazla Fotoğraf Stili ayarlayabilir ve hangisinin hangi senaryoyla en iyi sonucu verdiğini test edebilirsiniz. Halihazırda mevcut olanlar yerine kullanabileceğiniz kendi filtre setinizi oluşturmak gibidir.

Ancak fotoğraf çekmeden önce fotoğraf stilinizi ayarlamanız gerekir, çünkü çektikten sonra tam stili uygulayamazsınız.

1. ProRes

ProRes yalnızca iPhone 13 Pro ve Pro Max modellerinde mevcuttur ve yalnızca Kamera uygulamasında Video modunda kullanılabilir. Sinema Modu, Hızlandırılmış Çekim veya Ağır Çekim ile kullanamazsınız. ProRes videolarını, Ayarlar'da seçerek iPhone 13 Pro'nuza kaydedebilirsiniz.

Apple, ProRes'i 2007'de tanıttı, ancak bunu bir iPhone'da ilk kez göreceksiniz. ProRes video formatının iç işleyişi, kafanızı sarmak için biraz zor. Ancak, en basit ifadeyle ProRes, Fotoğraflar, iMovie ve profesyonel yazılımlarda esnek düzenlemeye izin veren sıkıştırılmış bir biçimde yüksek çözünürlüklü videolar çekmenize olanak tanır.

Videolarını düzenlemek için endüstri düzeyinde yazılım kullanan film yapımcıları, video yaratıcıları ve kameramanlar için öncelikle faydalıdır. Bu biçim editörler ve kameramanlar için zaten mevcut olsa da, ProRes'in iPhone 13'e eklenmesi, yüksek kaliteli videoları düzenlemeyi ve kaydetmeyi çok daha kolay ve normal kullanıcılar için daha erişilebilir hale getirecek.

Bu, Şimdiye Kadarki Bir iPhone'daki En İyi Kamera

Yüzeyde çok önemli farklılıklar görmemiş olabilirsiniz, ancak iPhone 13 serisi, öncekilere kıyasla büyük kamera yükseltmelerine sahip. Daha iyi kalite, daha iyi çözünürlük, daha geniş diyafram açıklıkları, bugüne kadar bir iPhone'da bulunan en iyi sensörler ve çoklu videografi özellikleri, bu kamerayı dikkate alınması gereken bir akıllı telefon kamerası yapıyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri