65 yaş üstü ve 20 yaş altına kısmi izin, kuaförler ve AVM’ler açılıyor

65 yaş üstü ve 20 yaş altına kısmi izin, kuaförler ve AVM’ler açılıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs vakalarındaki azalmaya paralel olarak, Türkiye’nin ‘normalleşme planı’nı açıkladı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Tarabya’daki Huber Köşkü’nde 6. kez video konferansla gerçekleşen kabine toplantısı sonrası açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı ‘normalleşme planı’na göre, 65 yaş üstü ve 20 yaş altındaki yurttaşlara yönelik sokağa çıkma sınırlaması bu hafta sonundan itibaren esnetilirken, kuaförler, AVM’lerin de olduğu bazı işyerlerinin hijyen ve sosyal mesafe kuralına uyma koşuluyla 11 Mayıs’tan itibaren açılması öngörülüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘normalleşme planını’ için yaptığı açıklama şöyle:

 “65 yaş üstü gruba ilk etapta sokağa çıkma sınırlandırılması günlerinin birinde ve 4 saat süreyle yürüme mesafesinde dışarı çıkabilme imkanı getiriyoruz. İlk uygulamayı da 10 Mayıs Pazar günü gerçekleştiriyoruz. 0-14 yaş grubu hafta içinde 13 Mayıs Çarşamba günü 11.00-15.00 saatleri arasında dışarı çıkabilecek. 15-20 yaş grubu ise 15 Mayıs cuma günü aynı saatlerde, aynı şartlarda dışarı çıkabilecek. 30 büyükşehir ve Zonguldak için uygulanan şehirlerarası giriş-çıkış kısıtlaması konusunda da yeni karar alındığını açıklayan Erdoğan, “Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin, Muğla için giriş-çıkış sınırlandırmasını bitiriyoruz. Diğer illerimizdeki seyahat kısıtlaması 15 gün uzatılmıştır. Aynı şekilde Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği şartlara uyulması şartıyla AVM’ler de 11 Mayıs’tan itibaren hizmet vermeye başlayabilecek. Cerrahi maske, bez maske satışına halkımızın kolayca ulaşabileceği yerlerde izin vermeyi planlıyoruz. Maske türlerine göre üst fiyat belirleyerek halkımızı mağdur edecek girişimlerin önünü keseceğiz. Eğitimde attığımız adımları da belirledik. YÖK sınavı 27-28 Haziran’da, LGS sınavı 20 Haziran’da, Askeri Öğrenci Sınavı 14 Haziran’da yapılacaktır. Üniversiteler 15 Haziran’da akademik takvime dönebilecekler. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca askerlik terhis işlemlerinin 31 Mayıs’ta başlayacağını, Milli Savunma Bakanlığı’nın atama, görevlendirme 1 Haziran’da, bedelli askerlik 20 Haziran’da yeniden başlayacağını duyurdu. 3 büyük şehir olan İstanbul, Ankara ve İzmir’deki ticari taksiler için tek ve çift plaka uygulamasının 5 Mayıs itibarıyla sona erdiğini belirtti.

Haber Tahir Kavri

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri