ABD geliri Çin'i geçtiği için küresel oyun pazarı bu yıl bir rekor daha kıracak

Küresel video oyunları pazarına ilişkin yeni bir rapor, 2022'nin diğer teknoloji endüstrilerinde yaşanan aynı tür pandemi sonrası yavaşlama görmeyeceğini öngörüyor. Gelirin bu yıl başka bir rekor seviyeye ulaşması bekleniyor ve ABD, tüketici harcamaları söz konusu olduğunda Çin'i geride bırakacak.

Newzoo'nun raporu , küresel oyun gelirinin bu yıl 203.1 milyar dolarlık rekor seviyeye ulaşacağını ve oyuncu sayısının tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 3.09 milyara, yani dünya nüfusunun neredeyse %40'ına ulaşacağını tahmin ediyor.

Tek tek ülkelere bakıldığında, Newzoo, bu yıl ABD'nin (50.5 milyar $) oyun gelirinde Çin'in (50.2 milyar $) önüne geçeceğine inanıyor. Rapor, bunu Asya ülkesindeki oyunlara uygulanan daha katı kurallara bağlıyor; Çinli düzenleyiciler geçen ay ülkenin Temmuz 2021'den bu yana ilk video oyunu lisansını onayladı.

Asya-Pasifik bölgesi bir bütün olarak (96,3 milyar dolar) Kuzey Amerika'nın (54.3 milyar dolar) çok önündedir, birincisi tüm küresel oyun gelirinin neredeyse yarısını oluşturuyor, ancak Kuzey Amerika yıllık büyüme oranının yaklaşık iki katı olduğunu görüyor. Asya Pasifik Bölgesi. Orta Doğu ve Afrika ve Latin Amerika'da da hızlı bir büyüme görüyoruz.

Mobil oyun da patlamaya devam ediyor ve bu yıl ilk kez 100 milyar doları geçmesi bekleniyor. Mobil oyunlardan elde edilen 103,5 milyar dolar, dünya çapındaki oyun gelirinin yarısından fazlasını oluşturacak.

Konsolların bu yılki akıllı telefon dışı büyümenin çoğundan sorumlu olduğu söyleniyor ve daha fazla insan Xbox Series X/S, PS5 ve Switch konsollarını kapıyor, ancak Nintendo'nun makinesi 2022'de tedarik sorunlarıyla karşılaşabilir. Konsol oyunları gelirinin artması bekleniyor. yıllık %8.4 artışla 58.6 milyar $'a ulaşırken, PC oyunlarının %3.2 artarak 38.7 milyar $'a çıkacağı tahmin ediliyor.

Oyun, birkaç büyük teknoloji şirketinin hisse fiyatlarının düşmesine, Netflix'in izleyici kaybetmesine ve web sitelerinin personel kesintileri yapmasına  neden olan pandemi sonrası yavaşlamaya karşı bağışık olan bir alan gibi görünüyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri