Akıllı Telefonunuzda Vlog Yapmaya Başlamak İçin İhtiyacınız Olan 8 Şey

Vlog, bir yan konsere dönüştürebileceğiniz mükemmel bir hobidir. Ancak yüksek kaliteli videolar oluşturmaya başlamak istiyorsanız donanımınıza yatırım yapmanız gerekir.

Profesyonel bir kameraya binlerce dolar harcamanıza gerek yok. Bunun yerine, doğrudan akıllı telefonunuzdan profesyonel düzeyde videolar üretmenize yardımcı olacak diğer aksesuarları alabilir veya yükseltebilirsiniz.

Peki, akıllı telefon vlog için hangi ekipman, yazılım ve hizmetlere öncelik vermelisiniz? İşte dikkate alınması gereken bazı öğeler.

1. Taşınabilir Işıklar

İster içeride, ister dışarıda veya bir stüdyoda video kaydediyor olun, yanınızda en az bir veya iki taşınabilir ışık olması iyidir. Bunun nedeni, özellikle zorlu aydınlatma koşullarında hedef kitlenizin sizi net bir şekilde görmesini sağlamak için bunları kullanabilmenizdir.

Taşınabilir LED video ışıkları ve LED halka ışıkları gibi uygun fiyatlı birkaç seçenek vardır . Ayrıca, öncelikle iç mekanda veya bir ev stüdyosunda çekim yapmayı planlıyorsanız, daha yumuşak vurgular ve gölgeler için softbox veya şemsiye ışıkları bile alabilirsiniz.

Tabii ki, bir kez ekipmanınıza sahip olduğunuzda, onları nasıl kullanacağınızı da bilmelisiniz. Elde etmek istediğiniz efekte bağlı olarak, vlog çekerken üç noktalı aydınlatma, kelebek aydınlatma veya düşük anahtarlı aydınlatma gibi çeşitli aydınlatma teknikleri kullanabilirsiniz .

2. Harici Mikrofon

Akıllı telefonlar yerleşik mikrofonlarının kalitesini iyileştirmiş olsa da, hala uygun bir bağımsız mikrofonun yerini tutamaz. Sonuçta, izleyicileriniz düşük kaliteli bir video kaydına dayanabilirken, düşük kalitede ses dinlemek çok zordur. İzleyicileriniz sizi duyamıyorsa veya ne dediğinizi anlamıyorsa, sizi izlemeyeceklerdir.

Akıllı telefonunuzda hala 3,5 mm ses jakı varsa, onunla donatılmış herhangi bir mikrofonu kullanabilirsiniz. Profesyoneller tarafından kullanılan geleneksel mikrofonları telefonunuza takabileceğiniz bir şeye dönüştürmek için 2,5 ila 3,5 mm adaptörler bile kullanabilirsiniz.

Ancak, jakı olmayan amiral gemisi bir cihaz kullanıyorsanız, bugün piyasada birkaç USB-C mikrofon bulunmaktadır. Lightning donanımlı bir iPhone kullanıyorsanız vlog'unuz için profesyonel düzeyde mikrofonlar kullanmak için bir USB-C - Lightning adaptörü kullanabilirsiniz.

3. Tripod

Nerede kayıt yapmayı planlıyorsanız, kayıt sırasında akıllı telefonunuzu tutmak için bir tripodunuz olmalıdır . Titreyen elde taşınan videoları izlemek pek iyi değil. Amatörce bir hava veriyorlar ve etrafta dolaşıyorsanız, izleyicilerinizde baş dönmesine ve mide bulantısına bile neden olabilir.

Tripod, tamamen sabit bir videoya sahip olmanızı sağlar ve bir kamera operatörünüz olduğu sürece, bunları kaydırma ve izleme gibi basit hareketler için bile kullanabilirsiniz. Bazı akıllı telefon tripodları, aynı zamanda selfie çubukları olarak da işlev görür; bu, gezinme ve seyahat vlog'ları için mükemmeldir.

4. Akıllı Telefon Gimbal

B-roll görüntüleri çekmeyi planlıyorsanız, bir akıllı telefon gimbal almayı düşünmelisiniz. Bu cihazın sağladığı kararlılık ve yumuşak hareketler, çektiğiniz sahnelerin ve nesnelerin profesyonel kalitede kayıtlarına sahip olmanızı sağlar.

Ayrıca, bazı modeller otomatik konu takibine bile izin vererek, bir kamera operatörünün sizi kadrajda tutmasına gerek kalmadan bir sahnede gezinme özgürlüğü verir.

5. Teleprompter

Teleprompter, kendinizi hedef kitlenizle etkileşimde tutmak için çok önemli bir araçtır. Sonuçta, topluluk önünde konuşmada göz teması çok önemlidir. Bir vlog oluştururken insanlarla doğrudan konuşmuyor olsanız da, izleyicilerinizin onlarla doğrudan konuşuyormuş gibi hissetmeleri için kamerayla göz teması kurmanız gerekir.

Ayrıca, özellikle konuşan bir video kaydederken, senaryonuzun bir kopyasına sahip olmak mantıksız değildir. Vlog'unuzda söylemek istediklerinizi ezberlemediyseniz ve senaryonuzun bir kopyasına baksaydınız, kameranın dışına bakıyor ve böylece göz teması kesiliyor olurdunuz.

Teleprompter'lar ekonomiktir, ancak birine para harcamak istemiyorsanız, bir akıllı telefon veya tablet kullanabilirsiniz. Kamera merceğinin yanına yerleştirilmiş ikincil bir akıllı telefon veya ekran işe yarayabilirken, keskin gözlü gözlemciler yine de onlara doğrudan bakmadığınızı fark edeceklerdir.

6. Video Düzenleme Uygulamaları

Yalnızca canlı videolar yapmıyorsanız, akıllı telefonunuzda bir video düzenleme uygulaması olması zorunludur. Tutarlı, pürüzsüz akan bir video oluşturmak için kusurları kesmek, renk kalitesini iyileştirmek ve klipleri birleştirmek için bu uygulamalara ihtiyacınız var.

Bu uygulamaları, izleyicilerinize kim olduğunuzu hatırlatmak için kullanabileceğiniz bir giriş ve çıkış klibi oluşturmak veya videolarınızı daha çekici hale getirmek için efektler ve diğer ekran öğeleri eklemek için de kullanabilirsiniz.

Video düzenleme konusunda yeniyseniz veya uzmanlığınız bu değilse, başlamak için video düzenleme ipuçlarımıza göz atabilirsiniz. Alternatif olarak, işi sizin yerinize yapması için profesyonel bir video düzenleyici kiralayabilirsiniz.

7. Harici Depolama

Video kaydı çok yer kaplar. Bu, özellikle 4K HDR kalitesinde kayıt yapıyorsanız geçerlidir. Full HD videolar bile akıllı telefonunuzun depolama alanını hızla tüketebilir.

512 GB'ın çekimlerinizi saklamak için yeterli alan olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. 512 GB, genellikle yalnızca dört saatlik 4K veya 24 saatlik 1080p Full HD video çekimi tutabilir. Bu, telefonun işletim sistemini, yüklediğiniz uygulamaları ve telefonunuzda bulunan diğer verileri bile hesaba katmaz.

Ayrıca, 512 GB depolama, tipik olarak yalnızca en son amiral gemisi modellerinin en üst düzey varyantlarında bulunur. Daha düşük bir model kullanıyorsanız, muhtemelen yalnızca 64 GB ila 256 GB depolama alanınız olur.

Bu nedenle, telefonunuz yetenekliyse, desteklediği mümkün olan en büyük microSD kartı takmalısınız. Aksi takdirde, videolarınızı kaydettikten ve düzenledikten sonra kaydedebileceğiniz bir Lightning veya USB-C flash sürücüye yatırım yapmak akıllıca olacaktır.

8. İyi Bir Akıllı Telefon

Çoğu orta sınıf akıllı telefon günümüzde iyi video kalitesi sağlarken, genellikle yüksek kontrastlı veya düşük ışıklı sahneler gibi zorlu aydınlatma koşullarında mücadele eder. Yeni bir akıllı telefon almayı ve vlog çekmeye başlamayı planlıyorsanız, amiral gemisi bir model almayı düşünün.

Samsung Galaxy S22 Ultra ve Apple iPhone 13 Pro Max, video kaydı konusunda çok iyi eleştiriler aldı, yani bunlar göz önünde bulundurmanız gereken modeller. Bir akıllı telefon yerine bir vlog kamerası da alabilirsiniz , ancak bunlar akıllı telefonlardan daha hantal ve daha müdahalecidir.

Ayrıca, onları fotoğraf çekmek veya video kaydetmek dışında hiçbir şey için kullanamazsınız. Üzerinde kapsamlı düzenleme bile yapamazsınız. Bu yüzden bir akıllı telefon daha iyi bir seçenek olabilir.

Akıllı Telefonunuzda Vlog'u Başlatın

Vlog çekmeye başlamak için pahalı bir kameraya yatırım yapmanız gerekmez. Ancak kanalınıza sahip olduğunuzda ve içeriğinizin kalitesini artırmak istediğinizde, öncelik vermeniz gereken öğeler bunlardır. Yalnızca görsel olarak daha çekici içeriğe sahip olmanızı sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda sizi daha iyi ve daha etkili bir hikaye anlatıcısı yapacaktır.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.