Antalya Kepez Devlet Hastanesi'nde utanç tablosu

Sağlık Kurumu kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 15 Mart 2017 tarihi ile 26 Mayıs 2019 tarihine kadar Kepez Devlet Hastanesi'nde doğum yapan 274 çocuğun 115'i Türkiye, 159'u ise Suriye ve Afganistan başta olmak üzere yabancı ülke yurttaşlarından oluşuyor. Birgün'ün haberine göre Sağlık Kurumu kaynakları ayrıca yaşanan tüm çocuk doğumlarının adli makamlara geldirildiği bilgisini paylaştı.

BARO MÜDAHİL OLUYOR

Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı avukat Serap Ertuğrul, aileler arz etse de etmese de, yargıya gelen istismar vakaları hakkında "müdahillik" arzında bulunduklarını anlattı.

Yasa gereği çocuk doğumu hakikatleştiren uzmanların zabıtları Cumhuriyet Savcılığı'na ya da Şehir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü'ne bildirmek zorunda olduğunun altını çizen avukat Ertuğrul, polis ekiplerinin ise yabancı ya da Türk olduğuna bakmadan operasyon başlatma zorunluluğunun bulunduğunu ifade etti: "Yabancı ülke yurttaşlarının sıhhat teminatları ile alakalı kasvetler var. Rehabilitasyonlarda muhtelif kasvetler yaşayabiliyorlar anca.

SAĞLIK KURUMUNA GÖTÜRÜLDÜ, KABUL EDİLMEDİ

Son senelerde başta yabancı çocuklar olmak üzere çocuk istismarına ait çok rakamda vakanın takipçisi olduklarını aktaran Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Ertuğrul, "Kumluca'da istismara uğrayan Suriyeli çocuk vakayı hakkında mesulleri şikâyet ettik. Suriyeli bir çocuğun dört sağlık kurumuna götürüldüğü ve kabul edilmediği iddialarının ardından kabahat bülteninde bulunduk. Çocuk doğumlarla alakalı da lüzumlu teşebbüslerde bulunacağız.

BAĞCILAR DEVLET HASTANESİ'NDE 392 HAMİLE ÇOCUK

Urfa'da bu senenin ilk yarısında 21 kız çocuğunun hamile kaldığı sarihe çıkmıştı. Şanlıurfa Barosu, mağdur çocukların çoğunun 12 yaşından ufak olduğunu duyurmuştu.Yeniden geçen sene, İstanbul Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 392 çocuk hamileliği olayının adli makamlara bildirilmediği anlaşılmıştı. Ülkenin gündemine oturan 115 hamile çocuk ile alakalı kayıtların polise bildirilmediğini ortaya çıkaran sağlık kurumu personeli İclal Nergis sürgün edilirken, valiliğin soruşturma izni vermediği hekim, skandalla alakalı ön analizi yürüten başhekimin dayanakçılığına getirilmişti.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında
Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri