Apple iOS 16, son 5 yıllık cihazları destekler, iPhone 8 veya daha yenisini gerektirir

Bir iPhone veya iPad sahibi kişiler, Google tarafından üretilenler de dahil olmak üzere çoğu Android cihazından bekleyebileceğinizden daha fazla olan, birkaç yıllık yazılım yükseltmeleri aldıklarını kanıtlayabilirler. Apple'ın mobil cihazları da model veya mobil servis sağlayıcıdan bağımsız olarak zamanında güncellemeler alır; bu nedenle iOS 15, piyasaya sürüldüğü bir yıl içinde neredeyse yüzde 90'lık bir benimseme oranı elde etmiştir.

Bu hafta Apple, kilit ekranı iyileştirmeleri, otomatik güvenlik güncellemeleri, şifresiz girişler ve daha fazlasını getiren büyük bir güncelleme olan iOS 16'yı duyurdu. Şirket, işletim sistemi güncellemesinin iPhone 8 ve daha yeni modellerle uyumlu olacağını, önceki iPhone'lar ve iPod Touch'ın eskiyen yonga setleriyle donatıldıkları için geride kaldığını söylüyor. iPadOS 15 için uygun olan tüm cihazlarda kullanılabilecek olan iPadOS 16'da durum böyle değil.

Başka bir deyişle, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus'ın yanı sıra birinci nesil iPhone SE'ye sahip olanlarınız, cihazınızın ömrü boyunca iOS 15'te kalacak. Geçen ay, Apple yirmi yıl sonra iPod'u durdurdu ve yedinci nesil iPod Touch türünün son örneği olacak. Beklediğiniz gibi, bu aynı zamanda iOS 16'yı çalıştırmayacağı anlamına gelir.

A9 ve A10 Fusion yonga setlerini kullanan cihazlar, 2019'da piyasaya sürülen 7. nesil iPod Touch hariç, bu cihazların çoğu şu anda altı ila yedi yaşında olmasına rağmen yükseltme almayacak. Yine de, Apple genellikle bir veya iki yıl daha sağlar. Bunu belirleyen resmi bir politika olmamasına rağmen, iOS'un en son sürümüne yükseltilemeyen cihazlara yönelik güvenlik güncellemeleri.

iPadOS 16 söz konusu olduğunda, iPadOS 15 yükseltmesi için uygun olan tüm cihazlar gelecek sürümle de uyumludur. Buna iPad 5. nesil veya daha yenisi, iPad Air 3. nesil veya daha yenisi, iPad mini 4. nesil veya daha yenisi ve tüm iPad Pro modelleri dahildir. Stage Manager ve harici ekran desteği gibi yeni çoklu görev özelliklerinden bazıları, M1 destekli bir cihaz gerektirir.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri