Apple, yüz yüze çalışma politikasına dönüş nedeniyle makine öğrenimi direktörünü kaybetti

Apple çalışanlarının şirketin yüz yüze çalışma politikasına geri dönüşünü eleştirdiği, hatta bazıları daha fazla esneklik sunan veya tam zamanlı olarak uzaktan çalışmalarına izin veren bir iş yeri için istifa ettiğine dair birkaç rapor var. Politika artık üst düzey Apple yöneticilerini de etkiliyor ve Ian Goodfellow en son yüksek profilli ayrılış. Ian (yukarıda resmedilmiştir) üç yıldır Apple'ın makine öğrenimi çabalarının başındaydı ve kısa süre önce Apple'ın yüz yüze çalışma politikası nedeniyle ayrıldığını duyurdu.

İşyeri kültürü, salgın sonrası dönemde birçok kuruluşta, özellikle teknoloji şirketlerinde önemli ölçüde gelişti. Meta/Facebook, Slack, Twitter ve daha yakın zamanda Airbnb gibi bazı önde gelen isimler uzaktan çalışmayı tamamen benimsedi. Bu arada Microsoft , Google, Amazon ve Apple gibi teknoloji devleri , çalışanlarının haftada belirli sayıda ofiste çalışmasını gerektiren hibrit bir yaklaşımı seçti.

Bazı şirketler, tam zamanlı uzaktan çalışmayı aşamalı olarak yüz yüze katılım lehine aşamalı olarak kaldıracak politikalar benimsediği için, geleneksel ofis hayatına dönüş, çalışanlar tarafından giderek daha fazla sorgulanıyor. Apple'ın geçen ay yürürlüğe giren hibrit çalışma planı, çalışanların Nisan ayında haftada en az bir kez ve 4 Mayıs'tan itibaren haftada iki kez ofise gelmelerini gerektirdiğinden, doğası gereği benzer.

Bu ayın ilerleyen saatlerinde Apple çalışanlarının Pazartesi, Salı ve Perşembe günleri şahsen çalışması gerekecek. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, bazı personel bu gelişmeden memnun değil ve görünüşe göre politika artık üst düzey yöneticiler için hayal kırıklığına neden oldu ve Apple'ın makine öğrenimi direktörü Ian Goodfellow'un ayrılmasına yol açtı.

Üretken hasım ağları (GAN'lar) adı verilen bir yapay zeka yaklaşımının babası olarak bilinen Goodfellow, Apple tarafından Mart 2019'da Cupertino'nun Özel Projeler Grubuna katılması için Google'dan kaçırıldı. Goodfellow, şirket içi bir e-postayla ayrılışının haberini verirken, ekibi için daha fazla esnekliğin en iyi politika olacağına kuvvetle inandığını söyledi.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri