Iğdır - Aralık Belediyesi (GES) Projesi Hayata Heçti

 Aralık ilçesi Nahçıvan yolu üzerinde bulunan Güneş Enerji santrali Iğdırlı iş adamı Cantürk Alagöz’ün desteği ile  hayata geçti.Tahir Kavri/Iğdır, (Ulusal Haber)

 Aralık Belediye Başkanı Mustafa Güzelkaya, Güneş Enerji santrali 2017 yılında yapmış olduğumuz bir projeyi gerçekleştirdik. Yalnız belediyemizin bütçesinin yeterli olmadığından dolayı projemizi faaliyete sokamadık.Nil Enerji ve Alagöz Holding arasında yapmış olduğumuz anlaşma ile hayata geçirdik. Aşağı yukarı 990 kavalık enerji üretecek bir kapasiteye sahiptir. Alagöz Holdinge çok teşekkür ederiz. Çünkü bu yatırım ileride belediyemiz için büyük bir yatırım olacaktır. Belediyemiz iller bankasından almış olduğu değerle eş değer bir geliri getirisi olacaktır. Bu gelirler ileride halkımıza gelir olarak geri dönecektir. Allah tüm iş adamlarımıza da böyle işler yapmayı nasip etsin. “dedi.Alagöz Holding Yönetim Kurulu Başkanı  Cantürk Aalagöz ise, yaklaşık bir  megavat elektrik enerjisinin yatırımını açılışını yaptık. İlçemiz için değerli bir yatırım.  Yaklaşık Bir milyon dolar değerinde bir yatırım yapıldı. Hem enerji alanında hem istihdam anlamında büyük bir katkısı olacaktır. Allah hayırlı uğurlu etsin” şeklinde konuştu.

             Belediye Başkan Yardımcısı ve Fen İşleri Müdürü, Oruç Akpulat’da .”Biz bu projeye 2017 yılında başladık. Belediyemize ait 300 dönümlük alanın sadece 16 dönümlük alanında sistemi kurduk. 2017 Yılında bağlantı anlaşmaları imzalanarak projemize başlamış bulunduk ancak belediyemizin bu projeye gücü yetmediği için biz projeyi bu aşamaya kadar getirdik.Projemiz için finansör arıyorduk. Bu aşamada Alagöz Holding yönetim kuruluyla görüştük. Türkiye genelinde enerji konusunda uzman bir kadroya sahip Alagöz holding yatırımcı bir firma ve bizim bu finansmanımızı karşılayarak projemizi kar paylaşım sistemiyle hayata geçirdik. Bu projeyle kar paylaşım modeli ile belediyemizin burada ki gelirden % 10 luk belediyemizin %90’ı da yatırımcı firmanın belediye olarak buraya bir kuruş harcamamız olmamıştır. Sadece buranın yerini tahsis ettik. “dedi.

            Alagöz Holding Enerji sorumlusu Hüseyin Büyük Alpaslan, ise” 2853 adet son teknoloji bir panel kullandık. 1,2 megabayt dizi kurulu gücümüz ve saatte bir megavat enerji üretecek tesisin oluşumunu gerçekleştirdik. Bu yaklaşık bin hanenin elektriğini sağlayacak bir güce sahiptir. Burada kullandığımız ekipmanların tamamı yüzde doksanı yerli ve milli üretimden gerçekleştirilmiştir. Buda bizim için bir gurur kaynağıdır. Ülke ekonomisine bu şekilde   dışa bağımlılığı azaltma konusunda bir tesis kazandırmanın sevinci içerisindeyiz. Yaklaşık maliyeti 800 bin dolar civarında oldu. “şeklinde konuştu…

                 Iğdır Valisi H. Engin Sarıibrahim, Güneşin ilk doğduğu topraklarda serhat şehrimizin 3 ülkeyle sınır olduğu ilçemizde bölgemizde taşı taşın üstüne koymanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu hafta Cantürk Alagöz ile birlikte önceki gün spor salonu, 24 derslik okul, Iğdır sporun sahası, derken hani ilimizde birlikte başarmaya yönelik bir birliktelik oluştu. Bunun için bir gayretimiz olduğu kanaatindeyim Iğdır merkez ve aralık ilçemizde yapacağımız her şeyin bizler açısından bir mesuliyet olduğu duygusu ile çalışıyoruz. Bu anlamda çalışan bütün insanlara bizimle birlikte olan fikrini veren kamu görevlilerimize, iş adamlarımıza, savcımıza, rektörümüze, teşkilatımıza, siyasetçi arkadaşlarımıza, belediye başkanlarımıza sonsuz teşekkür etmek istiyorum. Burada birlikten bir güç bir birliktelik ortaya çıkıyor. Ve biz biliyoruz ki biz bu toprakta bir oldukça beraber oldukça bu birliği ve beraberliği hiç kimse yıkamaz. Sadece hayal kurarlar. Yılmadan yorulmadan bıkmadan çalışmaya devam edelim bize dua edin Allah yolumuzu açık etsin dedi.     

             Açılış programına Iğdır Valisi H. Engin Sarıibrahim,  Alagöz Holding Yönetim Kurulu Başkanı  Cantürk Alagöz, Aralık kaymakamı Halil İbrahim Köroğlu, Aralık Belediye Başkanı Mustafa Güzelkaya,  Iğdır Eski Milletvekili Sinan Oğan, Melekli Belediye Başkanı Eray Coşar, Tuzluca Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Göksal Kılıç, teşkilat başkanı Sorumlusu Osman Toka,Iğdır Üniversitesi rektörü M.Hakkı Alma kurum müdürleri ve davetliler katıldı.

 Bir aydır faaliyette olan güneş elektrik santralından 250 bin TL gelir elde edildiği belirtildi.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri