Bülent Arınç'tan istifa etti

Bülent Arınç'tan istifa etti

Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala ile alakalı açıklamaları sebebiyle Erdoğan'ın sert ifadelerle eleştirdiği Bülent Arınç'tan Erdoğan'a yanıt geldi. Arınç, istifa edebileceğinin mesajını verdi.

Arınç ne demişti?

Arınç, geçen hafta katılmış olduğu bir televizyon yayınında, salgın döneminde HDP'nin eski genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Devran" adlı kitabını okuduğunu belirterek "Devran'ı herkes okusun. Belki Demirtaş hakkında fikriniz değişmeyecek ama Kürtlerin neler yaşadığını anlayacaksınız, Kürtler konusunda fikriniz değişebilir" demişti.

Arınç, üç senedir cezaevindeki iş insanı Osman Kavala ile alakalı olarak da "Osman Kavala'nın hâlâ tutuklu kalmasına hayret ediyorum, tahliye edilmesi lazım" diyerek savcılara çağrıda bulunmuş ve "Bu iddianameleri okuyarak isyan etmiştim. Çocuk bile yazmaz bile demiştim, cübbeyi bile giyesim gelmişti" demişti. 

Erdoğan ne demişti?

Tayyip Erdoğan da Arınç'ın bu açıklamalarını hafta sonu yapmış olduğu açıklamada sert ifadelerle eleştirmişti. Erdoğan, Arınç'ın adını vermeden "Son günlerde bizimle asla ilgisi olmayan kimi bireysel açıklamalar ile reform gündemimize yapmış olduğumuz vurgular bahane edilerek yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışıldığını görüyoruz. Velev ki geçmişte beraber çalışmış olsak bile, hiç kimsenin şahsi ifadeleri c. Başkanı ile hükümetimiz ile partimiz ile ilişkili hale getirilemez. Bizim ne dediğimiz, nerde durduğumuz, nereye gittiğimiz bellidir ve istikametimizde en küçük bir değişiklik yoktur" biçiminde konuşmuştu.

Haber Tahir Kavri

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri