Koca bir şehrin sorumsuzluğu Alagöz’ün sırtına binmiş durumda dedik ya!

Küçük şehrin büyük kahramanı Cantürk Alagöz!

Iğdır spor 2020-2021 futbol sezonunda 16 yıllık profesyonel lig hasretine son vererek şampiyon oldu. Bu şampiyonluk şehrin özlem duyduğu, yıllardır beklediği bir başarıydı. Iğdır spor halk tarafından daha çok ilgi çekmiş ve büyük hevesle yeni sezonu bekliyordu.

Başta aşı ile Iğdır’da tanınan Cantürk Alagöz beklide hiç alanı olmayan ama yıllardır Iğdır’da hiçbir işadamının desteğini almayan, aksine hep demagojisi yapılan ve Iğdırlıda bir uhde kalan Iğdır sporu bir anda Türkiye’nin gözbebeği haline getirdi.

İşadamı Alagöz’ün yaptıkları sadece bunlar olmadı. (spor, aşı, yurt sorunları, öğrenci bursları, kurban dağıtmalar… Gibi daha niceleri) yapılanlar o kadar çok ki yazmakla bitmez. Diğer yapılanları başka bir güne bırakarak asıl konumuz olan spora dönelim.

Sanki Iğdır’ın başka bir işadamı yokmuş gibi Koca şehrin yükünü tek başına sırtına alan Cantürk Alagöz önderliğinde yeni sezona hazırlanan Iğdır sporu birçok sorun da bekliyordu.

-Stat yok,

-Tesis yok,

-Profesyonel lige futbolcuda yok,

-Altyapı yok,

-Takım otobüsü yok,

-Yok, da yok...

Cantürk ALAGÖZ hemen kolları sıvayarak tesis işine el attı. Yine Iğdır’ın sorunu olan bu işe cebinden milyonlar harcayarak tesisin yapılmasını hemen başlattı. Yaklaşık 2 aydır yapımı devam ediyor.

Stat sorunu. Iğdır’daki mevcut 2 stadyumda profesyonel liglere uygun değil. Zamanında stadyumu yapanlar geleceği hiç düşünmemiş ki nasıl uygun olsun? Hedefler küçük olunca stadyum da uygun olmaz, şehir de gelişmez. Böylesi sahipsiz bırakılmış bir şehirde de uygun stadyum beklemek de komik olmaz mı?

Alagöz, Yıllardır kimsenin el atmadığı, gelenin gidenin kulak ardı ettiği derme çatma stadyum sorunu için de çim ve skorboard ücretlerini hemen cebinden karşılayarak yaptırdı. Tabi stadyumun olmadığı süreç de Iğdır spor maçlarını il dışında oynuyor. Dil dökmeler sonucu 2 defa Van da oynadı. Tabi yine dil döken Cantürk Alagöz oldu.

Çevre illerden stadyumu veren olmayınca 2 maçını da Ankara'da oynamak zorunda kaldı ve en az 1-2 maçını daha Ankara'da oynayacağa benziyor. Ankara'da oynadığı maçlar için rakipler mesafe Iğdır'dan uzaksa farkını Iğdır spordan temin ediyor. Örneğin Elazığ Karakoçan ile oynanan 2 müsabakanın Ankara’da olmasından ötürü TFF’nin de işgüzarlığı ile Elazığ takımının uçak ve konaklaması da Iğdır sporun sırtına bindi.

Tesisler olmadığı için 2.5 aydır il dışında hazırlık yapan, otelde kalan, maçlar için şehir şehir Iğdır spora büyük bir külfet oldu bu durumlar.

Cantürk Alagöz bu süreçte de cebinden milyonlar harcadı ve halen de harcamaya devam ediyor.

Iğdır’dan kazanan işadamlarımıza sorarsak, konuyu bile bilmezler. Çünkü onların bir derdi var. Iğdır’dan kazan,başka yere yatır ve kaç!

Koca bir şehrin sorumsuzluğu Alagöz’ün sırtına binmiş durumda dedik ya!

Maddi külfetin yanı sıra düzen oturmadığından dolayı futbolcular da bu durumdan olumsuz etkileniyor. Bir kısmı ailelerini gelip Iğdır’a bırakıp ev tutup gittiler. Ailelerinden uzak olmaları zihinsel yönden olumsuz etkileyince saha performansları da olumsuz etkileniyor haliyle.

Futbolcularımız da yok denecek kadar az. Kim istemez Iğdır’ı temsil eden bir takımın bütün futbolcuları Iğdırlı olsun, ama yok!

Sıfırdan bir takım kuruldu yaklaşık 32 oyuncu transfer edildi. Iğdır uzak ve küçük bir şehir olduğu için futbolcuları buraya getirmek de ekstra bir maddi güç istiyor. Batı civarında ki sporcunun bir takıma fiyatı başka Iğdır’a başka. Bunlar da başkan Cantürk Alagöz'ün üstüne yığılan büyük külfetler.

Takım profesyonel lige yükseldiği için bu takıma bir de otobüs lazımdı. Sonuçta artık ciddi bir lig ve ciddi bir takımdır Iğdır spor. Eskilerde otobüs sponsoru bulmak takımlarımızın canına tak ediyordu. Cantürk Alagöz gözünü bile kırpmadan takıma süper lig kalitesinde bir otobüs de bağışladı.

Tüm bu olumsuzlukların yanında Iğdır spor ne mi yaptı?

Türkiye kupasında 2 tur atladı ve 3.turu da atlamanın peşinde.

Ligde oynadığı 4 müsabaka da 2 galibiyet 2 beraberlik elde edip maç eksiğiyle 4. Sırada yer aldı.

Şimdi sorma zamanı, Stat, tesis problemleri olmasaydı ve takım her maçı deplasmanda oynar gibi oynamasaydı bu takım şimdi 4 de 4 yapmaz mıydı? Bu sorumsuzluklar kim veya kimleri ilgilendirir ki?

Sorsan herkes Iğdır’ın sahibi. “Iğdır spor bizimdir” diye de her yerde nara atanlara bu sorunları okumalarını ve kimin çaba içerisinde olduğunu görmelerini tavsiye ederim.

Hele ki, Iğdır’dan yıllarca ekmek yiyen ama Iğdır’a hep sırt dönen şu “işadamıyım” diye gezinenlerimiz yok mu?

Özellikle okusunlar ki Küçük şehrin büyük kahramanı Cantürk Alagöz!

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri