BAŞARI HİKAYESİ : GÜLSÜM AYDEMİR

Merhabalar, Somon Wedding’in kurucusu ve Organizasyonları kadar yüreği ile karakteri güzel Organizatör Gülsüm Aydemir ile çok keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.  Bildiğiniz üzere bir çok dalda Ödül’e layık görülmüştü ve başarılarına devam eder iken birçok konuya değindik.  Sizleri daha fazla bekletmeden röportajımıza geçelim.

Öncelikle sizleri tanıyalım Gülsüm Hanım.

 

 

1      Bizlere Kariyerinizden Ve Kendinizden Bahsedebilirmisiniz ?

Merhabalar. Gülsüm Aydemir ben, 2013 Yılından itibaren Organizasyon sektöründe hizmet vermeye devam ediyorum. Şuan 6 yaşında bir kızım var. Bu mesleğe kızım sayesinde başladım diyebilirim.

Gerçekten Dünya’ya geldiğinde bana çok büyük uğur getirdi. Ona şimdiden çok şey borçluyum ve onun sayesinde çok şey başardım. Belki arkamdaki en büyük güçte prensesimdir.

İşletme mezunuyum. Başkent Üniversitesinde Yaşam Koçluğu eğitimi alıyorum. 6 yıl gibi bir süre zarfında çok büyük bir müşteri portföyü profilimiz oldu. Bu bir haklı gurur diye düşünüyorum.

5-6 yıl dır organizasyonlarını yaptıgım bir çok müşterim ile çok iyi arkadaş olmuşlıuğumuz ve Artık aileden biri gibi oluyorum . Bu durum beni  gerçekten çok iyi motive ediyor. Ofisimiz Leventte. İşini aşk ile yapan, özveri ile yapan, güzel bir ekibimiz var.

 

2)      Bizlere Kariyerinizden bahsedebilirmisiniz ?

2013 yılından bugüne kadar insanlara organizasyon sektöründe hizmet verilmekte. 2 kişilik evlilik tekliflerinden ya da partilerden, on bin kişilik düğün, festival, açılış organizasyonları, lansmanlar, doğum günü gibi birçok alanda hizmetler veriyoruz. 6 yıllık süreç içerisinde işimizi her zaman büyük bir özveri ile gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye de devam ediyoruz.

Bu işi yapar iken her dakikamız bizler için birer tecrübe oldu. Bu tecrübeleri hayata geçirerek daha iyi bir şekilde ilerliyoruz. 6 yıllık süre zarfında birçok ödüle layık görüldük.

Büyük markalar ile ortak çalışmalarımız oldu.

3)      Organizatörlüğü Nasıl Tanımlarsınız ?

Çok özel bir meslek diyebiliriz. İstenildiği anda olması kolay bir meslek değil. Karşı taraf ile iletişimin gerçekten iyi olması gerekiyor. İnsanlar ile diyoloğun çok iyi olması gerekmekte ve karşı tarafı çok iyi dinlemek gerekmektedir.

Karşı tarafı çok iyi anlamak ve hissetmek gerekiyor. Çiftimizin istediğini yapıp gelin ve damatlarımızı orada mutlu görmek benim için çok büyük gurur anlamı taşımaktadır.

Tek bir cümle ile bahsetmek gerekir ise, onlarca işi aynı anda profesyonel bir şekilde gerçekleştirmektir.

4)      Sizce İyi Bir Organizetörlük İçin Ne Gerekir ?

Eğer imkanları var ise çok sayıda imkan almalarını tavsiye ederim. İnsanlar ile iletişim, Diksiyon, İkna kabiliyeti, çözüm odaklı konularda eğitim almalıdır.

Başlangıç için kolay değil ve zor bir süreçtir. Az sayıda organizasyonlarda dahi oradakileri kordine etmeye çalışıyorum ve bu durum kolay değil. Bunu kolay bir şekilde yapabilmek için insanın kendini çok iyi geliştirmesi gerekmektedir.

İnsanlar ile konuşmayı sevmeniz gerekmekte, gerçekten çok iyi şekilde konuşup karşı tarafı ikna kabiliyeti iyi olmalıdır.  İki dakika içerisinde karşıdaki insanın neler isteyeceğini bilmesi gerekmektedir.

Çok fazla eğitim ve kendini geliştirmek çok önemlidir.

5)      Corona Virüs’ün Etkileri Nasıl Oldu ?

Biz etkilendik ancak bizden daha fazla çiftlerimiz etkilendi. Çok fazla üzülen çiftlerimiz oldu, hayal kırıklığına uğrayan çiftlerimiz oldu hatta ayrılma noktasına gelen ve ayrılan çiftlerimiz oldu.

Şirket olarak tabii ki finansal olarak büyük bir düşüş yaşandı. Sebepleri ise tarihi iptal olan organizasyonların kapora paraları yada ileri tarihe ertelenmesi gibi durumlardan kaynaklandı.

Hiçbir zaman Corona var ve sorun yaşıyoruz demedik ve daha fazla çalıştık. Çalışmalarımız Home office olarak sürdü. Ülkemize gelen bu talihsiz olayın biran önce son bulmasını istiyoruz.

 

6)     

 

      Özellikle Bayanlara Neler Tavsiye Edersiniz ?

Bu konu başlığı beni çok etkledi çünkü internet ortamında bu konu da çok fazla sorular alıyorum , Hayatlarına Eğer ki hayali varsa peşinden gitmelidir kesinlikle. Bir hayaliniz peşinden gidin ve engel olan kim varsa hayatlarından çıkarsınlar. Bir insanı en çok mutlu eden durumlardan birtanesi hayallerinin gerçekleşmesidir. Çünkü bütün kadınlar  özeldir ve güçlüdür.

İş kurmak isteyenlere tavsiyem ise, ilk önce aynaya bakıp kendini çok sevmelidir. Kendini çok sevdikten sonra kendine küçük bir analiz sonrasında en çok yapabildiği yani en iyi yapabildiği şeyi keşfetsin. O bahsettiğim en iyi durumu ticarete dökebilmesi gerekmektedir.

Birşeyleri başarmak için paraya gerçekten ihtiyaç yoktur. İstedikten sonra başarabilirler.

 

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında
Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri