BALLI: "YANI BAŞIMDA PKK TERÖR ÖRGÜTÜ KAMPLARI VAR"

BALLI: "YANI BAŞIMDA PKK TERÖR ÖRGÜTÜ KAMPLARI VAR"

KABAK: "TERÖR ÖRGÜTÜ SUÇLAMASINDAN DOSYASI VAR, RÜŞVET İSTEDİ"

MHP'den kazanmış Iğdır Karakoyunlu belediye başkanı Sayın Bayramali BALLI bugün sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Paylaşımında bir gurubun belediye binasını bastığını ve hakaretler yağdırdığını iddia edip, Belediyeyi bastığını iddia ettiği şahıslar ile ilgili konuya "YANI BAŞIMDA PKK TERÖR ÖRGÜTÜ KAMPLARI OLDUĞUNU BİLE BİLE BU GÖREVE TALİP OLDUM"  cümlelerini ekleyerek ithamlarına devam etti.  Bir kaç saat sonra sosyal medya hesabından kadırdığı paylaşımını gazeteciliğimiz gereği araştırıp bularak siz okuyucularımıza görsellerde sunduk.

İTHAMLAR KARŞISINDA RAHATSIZ OLDU VE CEVAP VERDİ. 

Yapılan paylaşım karşısında aşırı derece rahatsız ve yalanlarla dolu olduğunu beyan eden Ak parti Karakoyunlu belediye meclis üyesi Sayın Mehmet KABAK ithamlar karşısında sessiz kalmadı ve bir basın açıklaması yayınladı.

Yayınlanan basın açıklamasında KABAK:

"Tartışmanın ana konusu MHP Karakoyunlu belediye başkanı Bayramali BALLI'nın bahsettiği gibi değil, Bayramali Ballı haksızlığını bastırmak için terör muhabbetlerine girerek haklı çıkmaya çalışmaktadır.

ASIL KONU BENDEN PARA İSTEMESİDİR, delillerim var , savcılığa sunacağım . ayrıca konu teröre gelmişken, TERÖRLE DOSYASI OLAN MHP KARAKOYUNLU BELEDİYE BAŞKANI BAYRAMALİ BALLIDIR" Diyerek RÜŞVET İSTEDİĞİ iddiasında bulundu. 

Akparti Belediye meclis üyesi Mehmet KABAK'ın basın açıklamasını ve MHP Karakoyunlu belediye başkanı Bayramali BALLI'nın sonradan kaldırdığı paylaşımı kamuoyuna sunuyoruz.

KIYMETLİ IĞDIRLILAR  & SAYIN BASIN MENSUPLARI

Karakoyunlu İlçe Belediye Başkanı Bayramali Ballı sosyal medya hesaplarında terör örgütü taraftarlarının belediye binasını basarak kendisine hakaret ve tehditte bulunduklarını, terör örgütü propagandası yaptıklarına dair açıklamada bulunmuştur.

Belediye başkanının açıklamalarında isim vermeden BAHSETTİĞİ KİŞİ BENİM . Ben, kardeşlerim ve akrabalarım yaklaşık 50 yıldır Karakoyunlu ilçesinde ikamet etmekteyiz. Her yıl Karakoyunlu ilçesinde vergi sıralamasında birinci, il genelinde de ilk sıralarda yer alan, belediye başkanlığı hangi partide olursa olsun, belediyeye her türlü desteği veren, ilçe merkezinde cami, aşevi benzeri her toplumsal hayır kurumuna reklam yapmadan şimdiye kadar destek vermekteyim. Özellikle ilçe merkezinde bulunan engellilere yönelik rehabilitasyon merkezindeki engellilere sürekli gönüllü destek vermekte ve bir aracımı da İlçemizin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına hibe etmiştim.

Devletin tüm kayıtları incelenebilirse bugüne kadar terör örgütü ve uzantılarına dair en ufak bir irtibatım ve bağlantım söz konusu değildir. Son seçimlerde de Ak Parti Belediye Başkan adayı Kurban Kaya’nın listesinde belediye meclis üyesi seçildim. Ben, Kürt kökenli bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi bayrağına, devletine ve ülkesine bağlı olan, bu konuda en ufak bir sorunu ve tereddüdü olmayan; ülkesi için çalışan, üreten ve ilçede devletine en fazla vergi vermekten gurur duyan bir vatandaşım.

Bayram Ali Ballı, Belediye Başkanı seçildikten bu yana bana defalarca “ Ben seçimde 300 bin TL para harcadım, 40 kişiye iş sözü karşısında senet vermişim” diyerek her seferinde makamını kullanmak suretiyle benden para istedi. Bu hususları delilleriyle ilgili makamlarda ortaya koyacağım.

Ayrıca benim ve akrabalarımın olduğu bölgeyi kastederek her seferinde “ Siz Tacirlilisiniz, bu Kürtler’in burada ne işi var, ben size hizmet vermek zorunda değilim” şeklinde defalarca hakaretvari, incitici ve ırkçılığa varan tavırları olmuştur. Son on gün içinde iki kez Belediye de görevli mühendisleri göndererek benim iş yerimde sebepsiz bir şekilde bana baskı yaparak beni belediyeye çağırmıştır. Belediyede de yine açık bir şekilde benden parasal taleplerde bulunmuş ve ırkçılığa varan bir kısım söylemlerle bana hakaret etmiştir.

Bende artık yaptıklarının bardağı taşırdığını söyleyerek hakkında Adli ve İdari makamlara şikayette bulundum. Bunun üzerine benim şikâyetimden günler sonra bu açıklamayı yaparak konuyu başka tarafa çekmiştir. Eğer ben şikâyette bulunmayıp, bu taleplerini yerine getirmiş olsaydım hakkımda bu şekilde açıklama yapmazdı.

Şimdi burada kamuoyu önünde belediye başkanına seslenip cevap vermesini, adli ve idari makamların da araştırmasını istediğim bazı hususları belirtmek istiyorum:

1- Benim ilçemde devlete en fazla vergi veren kişinin benim olup olmadığımı,

2- İlçedeki tüm devlet kurumları ile cami, aşevi, vakıf gibi hayır kurumlarına gerekli desteği verip vermediğimi,

3- Bu yaşıma kadar terör örgütü ve uzantılarıyla en ufak bir bağlantımın olup olmadığını,

4-Belediye başkanının benden para alıp almadığı ve ne kadar aldığı, aldıysa parayı geri ödeyip ödemediğini,

5- Belediye Başkanının merkezdeki caminin duvarını yıkmak için Belediye meclisinde aldığı kararı imzalamam için bana baskı yapıp yapmadığını,

6- Belediye başkanının geçmişte terör örgütüne yardım ve yataklıktan yargılanıp yargılanmadığı ve örgütle bir bağının olup olmadığı, Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde hakkında açılan davanın içeriğinin ne olduğu ve neden yargılandığını,

7- İkimizin de telefon kayıtlarının incelenip, örgütle bağlantısı olan kişilerle hangimizin ve kimlerle görüştüğünün tespit edilmesini istiyorum.

Bu hususlarla ilgili olarak adli ve idari makamlara gereken tüm başvuruları ve takipleri bugünden itibaren yapacağım. Sayın Başkanında cevap vermesini bekliyorum.

Kamuoyuna saygıyla arz ediyorum.

MEHMET KABAK

Haber Tahir Kavri

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri