Yaşar Akkuş’a 7 Yıl Hapis Cezası Verildi

Eşbaşkan Yaşar Akkuş’a 7 Yıl Hapis Cezası Verildi.

Yerine kayyım atandıktan sonra tutuklanan Iğdır Belediye Eşbaşkanı Yaşar Akkuş hakkında açılan davanın 8’inci duruşmasında Eşbaşkan Akkuş’a 7 yıl 6 ay hapis verildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yerine kayyım atanan ve daha sonra “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanan Iğdır Belediye Eşbaşkanı Yaşar Akkuş hakkında açılan davanın 8’inci duruşması Iğdır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Eşbaşkan Akkuş, tutuklu bulunduğu Erzurum H Tipi Kapalı Cezaevi’nde duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS)  katıldı. Avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada Eşbaşkan Akkuş hakkında gizli tanık beyanları ve yürütmüş olduğu siyasi faaliyetler sebebiyle “örgüt üyesi” olmak iddiasıyla 7 yıl 6 ay hapis verildi.

Iğdır Belediye Başkan Yaşar Akkuş Kimdir?

Yaşamını Iğdır’da sürdüren Yaşar Akkuş 1981 senesinde Iğdır’ın Yüzbaşılar Köyünde doğdu. Niğde Üniversitesi Mahalli İdareler-Yerel Yönetimler Bölümünde eğitim alan Iğdır Belediye Başkanı Adayı Yaşar Akkuş ithalat, ihracat, oto galeri, oto kiralama, tarım ve hayvancılıkla ilgileniyor.

2005 senesine kadar HADEP-DEHAP Gençlik Kolları Sekreterliği ve Başkanlığı görevlerini üstlendi. Mahalle ve köy komisyonlarında ve partinin seçim çalışmalarında aktif görev aldı. 2011-2013 seneleri arasında TZP Kurdi il sorumluluğu yaptı.

Referandum ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde üst komisyon sorumluluğunu üstlenerek parti çalışmalarında bulundu. 2014 senesinde belediye başkanı aday adayı oldu. 2018 milletvekilliği seçimlerinde aday adayı olarak çalışmalarda bulundu.

Haber Tahir Kavri-Iğdır

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri