Çin'deki araştırmacılar, ülkenin Starlink uydularını yok etmenin yollarını geliştirmesi gerektiğini söylüyor

Çinli askeri araştırmacılar, Space X'in Starlink uydularının oluşturduğu potansiyel tehditten endişe duyuyorlar ve ülkeyi onları yok etmenin veya devre dışı bırakmanın yollarını geliştirmeye çağırdılar. Haber, CEO Elon Musk'ın Rus uzay ajansı Roscosmos'un başkanı tarafından Ukrayna'ya yardım için gönderilen Starlink terminalleri nedeniyle tehdit edilmesinden kısa bir süre sonra geldi.

PCMag , Çin'in Modern Savunma Teknolojisi dergisinin geçen ay Starlink uydularının oluşturduğu potansiyel tehlikeler konusunda uyarıda bulunan bir makale yayınladığını bildirdi. Çalışma, PLA'nın Stratejik Destek Gücü altındaki Pekin İzleme ve Telekomünikasyon Enstitüsü'nden bir araştırmacı olan Ren Yuanzhen tarafından yönetildi ve Çin'in savunma endüstrisindeki birkaç kıdemli bilim insanı tarafından ortaklaşa kaleme alındı, SCMP'yi yazıyor .

Gazete, "[Starlink] hızla büyürken ve ayrıca muazzam kapsamlı uygulama potansiyeli nedeniyle, ülkemize gizli tehlikeler ve zorluklar getirdi" diyor. "Bazı Starlink uydularının işlevlerini kaybetmesini ve takımyıldızın işletim sistemini yok etmesini sağlamak için yumuşak ve sert öldürme yöntemlerinin bir kombinasyonu benimsenmelidir."

Araştırmacılar tarafından önerilen Starlink'in potansiyel askeri uygulamalarından bazıları, dronların ve gizli savaş jetlerinin veri aktarım hızlarını 100 kattan fazla artırmalarına izin verilmesini içeriyor. Gazeteye göre uydular ayrıca sahadaki birliklere çevrimiçi bağlantı sunabilir, iyon iticilerini kullanarak uzayda yüksek değerli hedefleri alabilir ve askeri yük taşıyabilir.

SpaceX, Çin'i endişelendiren başka bir şey olan hipersonik silahları tespit edebilen ve takip edebilen araçlar geliştirmek için ABD Savunma Bakanlığı ile bir sözleşme imzaladı.

Ren, Çin'in Starlink uydularına karşı koymak için askeri stratejilerini uyarlaması gerektiğini söylüyor. Halihazırda uydu iletişimini bozabilecek veya bileşenleri yakabilecek mikrodalgalar ve bunlara zarar vermek veya onları kör etmek için lazerler üzerinde çalışıyor. Ren, bu yöntemin üreteceği enkaz ve şu anda 2.000'in üzerinde olan Starlink uydularının sayısı göz önüne alındığında füzelerin kullanımını dışladı ve 30.000'in üzerine çıkmayı planlıyor.

Çin, uzak konumlarda internet erişimi sağlamak için Xing Wang veya StarNet adlı kendi Starlink eşdeğerini piyasaya sürdü.

Aralık ayında Çin , bir Starlink uydusunun neredeyse uzay istasyonuna çarptığı iddiasıyla Birleşmiş Milletler Dış Uzay İşleri Ofisi'ne şikayette bulunmuştu.

SpaceX patronu Elon Musk, Rus uzay ajansı Roscosmos'un başkanı Dmitry Rogozin tarafından Ukrayna'ya yardım için gönderilen Starlink terminalleri üzerinden tehdit edildikten sonra , dünyanın en zengin adamı tweet attı: "Gizemli koşullar altında ölürsem, seni tanımak güzeldi."

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri