Dikkat! HatsApp bunu yapana dava açıyor!

HatsApp bunu yapana dava açıyor! Sakın yapmayın bundan uzak durun! Whatsapp kullananlara mahkeme yolu...

WhatsApp dünyada en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması konumunda. Hatta son yapılan araştırma raporuna göre geçen yıl telefonlara en fazla indirilen uygulamada WhatsApp oldu. Yetkililer kullanıcı deneyimini en iyi ve en güvenli hale getirmek için geliştirmeler yapıyor. 2 milyar kullanıcısı olan bir mesajlaşma sisteminin de zorlukları var. WhatsApp yeni kararlar almak mecburiyetinde kaldığını açıkladı. Toplu mesaj özelliği ile ilgili açıklaması yapıldı. WhatsApp kuralları ihlal eden kullanıcıların dava edileceğini duyurdu. Bundan sonra şirket kullanıcılar için yasal işlem başlatabilecek!

WhatsApp bunu yapana dava açıyor! Evet yanlış duymadınız Whatsapp kullanırken artık daha dikkatli olma vakti geldi. Dünya genelinde 2 milyarın üzerinde kullanıcısı olan Whatsapp'a her an yeni özellikler gelmeye devam ediyor. Fakat Whatsapp bu sefer platforma entegre olan bir özellikle ile değil bir süredir eleştirilen özelliği ile alakalı yapmış olduğu açıklama ile gündemde. Yapılan açıklamada otomatik mesaj atılması ve diğer kullanıcıların rahatsız edilmesi gibi durumların saptanması durumunda sorumlu kişilere karşı yasal adımların atılacağının altı çizildi. Bu durum bir çok kişinin tepkisini yanı sıra getirmişti. Bakalım Whatsapp nasıl bir yol izleyecek. 

WHATSAPP'TA SAKIN BUNU YAPMAYIN!

Söz konusu özelliğin bir süredir bazı firmalarca aynı anda yüzlerce kişiye ulaşmak için kullanılması bir çok kullanıcının tepkisi ile karşılaşmıştı. Bu şekilde gönderilen mesajların kullanım koşullarına aykırı olduğunun önemini vurgulayan WhatsApp, önceden yayınını yaptığı uyarıyı yeniledi.

Ayrıca WhatsApp söz konusu paylaşımları yapmaya devam edenler için yasal adımlar atılacağını duyurdu. WhatsApp 7 Aralık itibari ile bu kuralları çiğneyen hesaplar için yasal işlem başlatacağını duyurdu.

WHATSAPP MAVİ TİK NASIL KAPATILIR?

- Whatsapp'ınızı açarak uygulamadaki "Ayarlar" kısmına girin

- Ardından "Hesap" seçeneğine tıklayın.

- Buradan "Gizlilik" kısmına girin.

- Karşınıza çıkan alternatifler arasında "Okundu Bilgisi" seçeneğinin üzerine dokunarak, bu özelliği pasif hale getirin.

WHATSAPP NEDİR?

WhatsApp, akıllı telefonlar için geliştirilmiş bir mesajlaşma ve arama uygulaması. Yurtdışında seyahat ederken ya da uzaktayken, WhatsApp kullanan arkadaşlarınızla dilediğiniz gibi mesajlaşabilir, çektiğiniz resimleri ve videoları anlık olarak paylaşabilirsiniz, hem de hiçbir ücret ödemeden! WhatsApp kullanabilmeniz için telefonunuzun internete bağlı olması gerektiğinden ya kablosuz ağa bağlanmanız veya bir mobil internet paketi almış olmanız gerekmektedir. WhatsApp kullanabilmeniz için mesajlaşacak arkadaşınızın da WhatsApp kullanması gerekmektedir. Böylelikle sınırsız mesajlaşmak, resim, video ve ses kaydı göndermek ve bedava dağıttığı telefonla görüşmek mümkün.

WHATSAPP HAKKINDA

WhatsApp, 2010 senesinin Ocak ayında piyasaya sürülen, akıllı telefonlar için sesli ve görüntülü mesajlaşma uygulamasıdır. Android, BlackBerry, iOS, Windows Phone platformlarında hizmet sunan WhatsApp, dünya çapında 1 milyarın üzerinde kullanıcıya sahiptir.

2G, 3G, 4G ya da Wi-Fi ile çalışma özelliğine sahiptir ve kullanıcılar birbirine yazılı mesajdan hariç olarak; fotoğraf, video, ses, bedava dağıttığı arama ve belge gönderebilir.

Şirket Biran Acton ve Jan Koum tarafından Amerika'da Kaliforniya eyaletindeki Santa Clara kentinde kurulmuştur. Kısa süre içinde çok büyük bir kullanıcı sayısına ulaşan WhatsApp, dünyada kayıtlı kullanıcı sayısı bazında en yüksek olan siber hizmetler arasında adını yazdırmıştır.

WhatsApp'ın popülaritesinin artmasıyla beraber sosyal ağ şirketi Facebook tarafından 4 Milyar dolar nakit para, 12 milyar dolar hisse senedi ve 3 milyar dolar sınırlandırılmış hisse senedi olmak üzere, 19 milyar dolar karşılığında satın alınmıştır.

Web WhatsApp özelliğiyle beraber internet tarayıcıları ve masaüstü programı ile da kullanıcılarına hizmet veren WhatsApp, 06 Nisan 2016 itibariyle uçtan uca şifreleme özelliğiyle kullanıcılarına yüksek güvenlikli mesaj koruma sistemini sunmuş ve tüm konuşmaları güvenli hale getirmiştir.

Haber Tahir

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri