Diyarbakır mardin ve van illerine kayyum

İçişleri Bakanlığının aldığı kararla Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan görevlerinden uzaklaştırıldı.

Belediye başkanlarının görevlerinden alınmaları ile ilgili olarak ise birçok gerekçe öne çıkıyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Mızraklı, önceki dönemde kayyumun terör bağlantıları nedeniyle işten çıkarttığı 248 kişiyi, göreve başladıktan sonra belediyeye geri alarak belediye binasını adete bir PKK karargahına çevirdi öne sürüldü.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Türk, 313 Hak-İş üyesini HDP'li olmadıkları gerekçesiyle işten çıkartmış ve yerlerine terör bağlantılı kişileri getirmişti. Türk bunlara ek olarak belediyede çalışan şehit yakınlarını tespit ettirerek hepsinin iş akitlerini sonlandırmıştı olarak öne sürüldü.

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Ertan hakkında ise geçtiğimiz günlerde HDP'li olmayan ilçelerin yardım taleplerini redderek diğer HDP'li illerin belediyelerine yardım yaptığı gerekçesiyle Van Cumhuriyet Başsavcılığı, tarafından soruşturma başlatılmıştı öne sürüldü.

 

İçişleri Bakanlığı kararıyla, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan ve MardinBüyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk görevden alındı ve yerlerine kayyum atandı. 

Pazar gecesi geç saatlerde yayılan bir iddiaya göre İçişleri Bakanlığı Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyeleri’ne kayyum atadı. Aynı saatlerde HDP  il yöneticilerinden göz altına alınanlar oldu. Diyarbakır belediye başkanı Selçuk Mızraklı, 'bize gelen bir tebligat yok, refleksimizi ölçmeye çalışıyorlar' diye konuştu.

Diyarbakır, Van ve Mardin'in HDP'li Büyükşehir Belediye Başkanları, İçişleri Bakanlığı'nca haklarında yürütülen terör soruşturmaları kapsamında görevlerinden alındı. Bunun üzerine bölgede tansiyon yükseldi. Van'da belediye binasına yürüyen aralarında görevden uzaklaştırılan Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan'nın da bulunduğu HDP'li gruba polis müdahale etti.

Yaşanan tartışmanın ardından grup dağıldı. Diyarbakır'da da oturma eylemi yapmak isteyen gruba polis tazyikli suyla müdahale etti.

 

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri