Elektrikli araçları seyir halindeyken şarj eden ilk ABD yolu gelecek yıl hazır olacak

Maliyet, elektrikli otomobilleri kablosuz olarak şarj edebilecek devasa otoyollar inşa etmeyi makul kılmazken, sistem otobüs güzergahları, trafik ışıkları veya insanların trafikte çok fazla zaman geçirdiği yollar için yine de yardımcı olabilir.

İsrailli şirket Electreon, elektrikli araçlar için kablosuz şarj özellikli ilk ABD yolunu inşa etmeyi planladığını duyurdu . Pilot projenin önümüzdeki yıl Detroit , Michigan'da tamamlanması planlanıyor ve başlangıçta sadece bir mil uzunluğunda olacak.

Yol, enerji şebekesine bağlanan bir yeraltı şarj bobinleri ağına sahip olacak ve EV'lerin üzerinden geçerken şarj etmek için bir alıcıya ihtiyacı olacak. Sistem, aktif bir alıcı olmadan elektrik yaymaz, bu nedenle karşıdan karşıya geçen insanlar ve hayvanlar elektrik çarpmaz. Ayrıca modülerdir, çünkü her bobin ayrı ayrı şebekeye bağlanır, bu nedenle bir çukur tüm şarj sistemini işe yaramaz hale getirmez.

Mil başına ücret, araca ve ne kadar hızlı gittiğine bağlıdır. Yol, özellikle uzunluğu göz önüne alındığında, bir pili tam olarak yenilemeyecek olsa da, biraz dolduracak ve EV'lerin bir şarj istasyonu gerektirmeden önce daha fazla seyahat etmesine izin verecektir. Alıcılar ayrıca, araç sahibinin elektriği daha sonra ödeyebilmesi için bir sekme oluşturabilir.

Bir Electreon temsilcisi , tahmin edilebilir ve tekrarlayıcı oldukları için otobüs güzergahlarının bu şarj sistemini uygulamak için harika bir yer olacağını iddia ediyor. Aracınızın trafikte beklerken şarj etmek için zamanı olacağından, trafik sıkışıklığının yoğun olduğu alanlar da işe yarayabilir.

Fikir, Logitech'in özel bir fare altlığının kablosuz bir fareyi kullanımdayken şarj etmesine izin veren Powerplay sisteminin çok büyük bir versiyonu gibi görünüyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.