Elon Musk, spam hesap raporu araştırıldığı için Twitter anlaşmasının beklemeye alındığını söyledi

Elon Musk'ın 44 milyar dolarlık Twitter'ı satın alması tehlikede gibi görünüyor. Dünyanın en zengin insanı, sitedeki spam ve sahte hesapların gerçekten kullanıcı tabanının %5'inden daha azını temsil ettiğini onaylayana kadar anlaşmanın "geçici olarak askıya alındığını" duyurdu.

Musk, duyuruyu bugün erken saatlerde, 2 Mayıs tarihli bir Reuters raporuna bağlantıyla birlikte tweetledi . Makale, istatistiğin mali düzenleyicilere yapılan bir şirket dosyasında olduğunu ortaya koydu. Twitter, yanlış veya spam hesapların, ilk çeyrekte para kazanılabilir günlük aktif kullanıcılarının %5'inden daha azını temsil ettiğini iddia etti.

Musk, Twitter'ın bulgularını nasıl doğrulamayı planladığını veya onlardan neden şüphe duyduğunu hiçbir zaman tam olarak söylemedi. Twitter'ın 2019 ve 2021 yılları arasında para kazanılabilir günlük aktif kullanıcı (mDAU) sayımlarını aşırı şişirdiği, bunun "hata" olarak yapıldığını iddia ettiği son ifşaatlarla ilgili olabilir .

Musk duyuruyu, satın almaya kararlı olduğunu doğrulayan bir tweet ile takip etti, ancak bu, Twitter hisselerinin haberlerin ardından yaklaşık %15 düşmesini engellemedi, Tesla hisseleri ise %6 arttı.

Musk anlaşmadan çekilseydi, yine de 1 milyar dolarlık bir mola ücreti ödemek zorunda kalacaktı. Bill Gates muhtemelen mutlu olurdu; eski Microsoft patronu , Musk'ın serbest konuşma inançlarının Twitter'ı daha da kötüleştirebileceğine inanıyor.

Musk, geçen ay Twitter için bazı planlarını açıkladı. Daha az ılımlılık içeriyorlar - Donald Trump'ın sitedeki yasağını geri alacağını ve algoritmasını açık kaynaklı hale getireceğini söyledi. Ancak en önemli önceliklerinden biri, istenmeyen postaları, istenmeyen postaları ve platformu rahatsız eden bot ordularını ortadan kaldırmaktır.

Bu hafta başlarında Musk , uzay ajansı Roscosmos'un başkanı Dmitry Rogozin tarafından Ukrayna'ya Starlink uyduları tedarik ettiği için tehdit edildi . Tesla CEO'su şaka yaparak "Gizemli koşullar altında ölürsem, sizi tanımak güzeldi" dedi.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.