Elon Musk ve Donald Trump, Twitter anlaşması, başkanlık yaş sınırları konusunda kavga ediyor

Elon Musk, Twitter'dan kendisini platformu satın almaya zorlayabilecek bir dava ile uğraşmakla kalmıyor, aynı zamanda Donald Trump ile bir kelime savaşına da giriyor. Tesla patronu, Trump'ın "şapkasını asması" gerektiğini ve 2024'te yeniden aday olmak için çok yaşlı olduğunu tweetledi. Eski başkana Musk'a hükümet için "yalvaracak" bir "boğaz sanatçısı" diyen bir yanıt sübvansiyonlar.

Trump, Cumartesi günü bir kampanya mitinginde Musk'ı bu Haziran'a kadar Cumhuriyetçilere hiç oy vermediğini iddia ettiği için bir BS sanatçısı olarak adlandırdığında tükürdü. Trump, "Bana bana oy verdiğini söyledi" dedi. Ayrıca Twitter satın alma sözleşmesini "çürük" olarak nitelendirdi.

Twitter'ın Musk'a anlaşmadan ayrıldığı için dava açtığını duyduğumuz gün, dünyanın en zengin adamı Trump'a yanıt verdi. Musk, "Adamdan nefret etmiyorum ama Trump'ın şapkasını asıp gün batımına yelken açmasının zamanı geldi" dedi.

Musk, "Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı döneminin yasal maksimum başlama yaşının 69 olması gerektiğini düşünüyorum" dedi. Trump aday olursa, seçim sırasında 78, kazanırsa ikinci başkanlık döneminin sonunda 82 yaşında olacaktı.

Trump, tiradına kendi sosyal medya uygulaması Truth Social'da devam etti. "Elon Musk Beyaz Saray'a geldiğinde, yeterince uzun sürmeyen elektrikli arabalar, kaza yapan sürücüsüz arabalar veya hiçbir yere giden roket gemileri olsun, sübvansiyonlu birçok projesinde benden yardım istedi. değersiz ve bana nasıl büyük bir Trump hayranı ve Cumhuriyetçi olduğunu söyle, "dizlerinin üstüne çök ve yalvar" diyebilirdim ve o bunu yapardı" diye yazdı.

Trump'ın gönderisine, "Şimdi Elon kendini Twitter karmaşasından kurtarmaya odaklanmalı çünkü belki de değersiz bir şey için 44 milyar dolar borçlu olabilir." "Ayrıca, elektrikli arabalar için çok fazla rekabet!"

Musk, Grampa Simpson'ın 'yaşlı adam buluta bağırıyor' memesinin bir GIF'iyle birlikte "Lmaooo" yazan bir tweet ile yanıt verdi.

İki adam daha önce çatıştı; Musk daha önce Florida valisi Ron DeSantis'i bir sonraki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhuriyetçi aday olarak desteklemeyi düşündüğünü ve Trump'ın Paris anlaşmasından çekilme kararını protesto etmek için 2017'de Başkanlık Danışma Forumu'ndan çekildiğini söyledi. Ancak Musk, geçen yıl verilen kalıcı askıya alma kararını bozarak, devralırsa Trump'ın Twitter'a geri dönmesine izin vereceğini söyledi.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri