Ersun Yanal'ın Matematiksel İstatikleri

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Ersun Yanal’ın, “futbolun matematiği tüm değerlerde rakiplerimizin çok önünde…” olduğu fikrine sahip oldu. Çünkü Yanal, Başkan’ın önüne Fenerbahçe’nin zirvede olduğu şu istatistikleri koydu:

En fazla şut atan: 18.3

En fazla isabetli şut atan: 6.2

Kalesine en az şut gelen: 7.5

En fazla topa sahip olan: yüzde 60.4

En fazla isabetli pas yapan: yüzde 85.3

KOÇ’TAN YANAL’A, AZİZ YILDIRIM-VARİ TEPKİ

Ali Koç, Yanal’ın önüne koyduğu istatistik tablosunu beğendi. Ancak bu sezon iki kez kameralar önünde eleştirdiği Fenerbahçe’nin oyununu dergideki yazısında bir kez daha gündeme getirdi. Başkan, “oyun kalitesi anlamında istikrarı maç boyunca sürdüremememiz…” diyerek tecrübeli teknik adama mesaj gönderdi. Daha önceki dönemde de Aziz Yıldırım, Yanal’ın önüne sürekli istatistik tablosunu getirmesine, “tutturmuş bir bilgisayar gidiyor…” diyerek tepki vermişti.

KOÇ’UN DEDİĞİ KADAR VAR! DEPLASMANLAR KABUS

Ali Koç dergideki aylık yazısında Fenerbahçe’nin puan olarak istediği yerde olamamasını dış saha performansına bağladı. Ancak ligde 8 puan toplayan 4 takımdan sonra Fenerbahçe deplasmanda 7 puan toplayan 5 takımdan birisi. Sarı-lacivertlilerin deplasmandaki sıkıntısı ise gol atamamak. Göztepe, Ankaragücü ve Kayseri’den sonra Fenerbahçe deplasmanda attığı 5 golle en az gol atan takım. Fenerbahçe’nin deplasmandaki gol averajı da -1. Sarı-lacivertlile İstanbul dışında oynadığı son 13 maçta sadece 2 galibiyet aldı. Son 22 deplasman maçının sadece 10'unda gol atabildi. 

İLK YARI BİTENE KATAN 1 DERBİ 4 İSE DEPLASMAN VAR

İlk yarı bitene kadar asıl korku ise Fenerbahçe’nin oynayacağı 6 maçtan 4’ünde İstanbul dışına çıkıp, ligin zorlu takımlarına konuk olunması. Sarı-lacivertliler ardı ardına Malatyaspor ve Göztepe maçları oynayacak. Gençlerbirliği ile içeride oynayıp, Sivas deplasmanına gidecek, derbide Beşiktaş’ı ağırlayıp son hafta Rizespor’a konuk olacak. Yanal sezon başında yaptığı puan planında Malatya ve Sivas maçları için 1’er puan yazmıştı.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında
Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri