Ethereum geliştiricisi, "Birleştirme" hissesinin kanıtının son testte olduğunu söyledi

Geçen ay, PC oyuncuları ve kripto meraklıları, Ethereum'un hisse kanıtına geçmesi için biraz daha beklemeleri gerektiğini öğrendi. Şimdi geliştiriciler, kripto para biriminin daha az enerji kullanmasını ve madencilik için artık PC grafik kartlarına ihtiyaç duymamasını sağlayacak olan "Birleştirme" için yeni bir tarihe sahipler.

Bu haftaki bir Web3 etkinliğinde, çekirdek bir Ethereum geliştiricisi, kripto para biriminin Ağustos ayında mevcut iş kanıtı modelinden hisse kanıtına geçmesini beklediğini söyledi. Sözde "Birleştirme", önümüzdeki birkaç hafta içinde son testi tamamlayacak. Daha önce geliştiriciler, geçişin Haziran ayında gerçekleşmesini bekliyordu, ancak bir geliştirici geçen ay bir gecikme olduğunu doğruladı . İnşallah başka yoktur.

Proof-of-stake'e geçmenin, eleştirmenlerle birlikte kripto para biriminin en önemli birkaç sorununu ele alması gerekiyor. Ethereum'un karbon ayak izini azaltmalı ve madencilerin çalışma kanıtı kapsamında satın aldığı GPU'ların tedarikini kolaylaştırmalıdır.

Ethereum ile ne olursa olsun, GPU krizi zaten sona eriyor olabilir. Bir yıldan fazla bir süredir acı verici şekilde şişirilmiş fiyatlandırma, nihayet son zamanlarda Dünya'ya geri dönüyor . Bu ayın başlarında meydana gelen bir çökme , Ethereum, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinden yaklaşık bir yıllık değeri sildi ve madenciler için kar marjlarını daha da değiştirdi.

Umarım Birleştirme, 2022'nin ikinci yarısında piyasaya sürüldüklerinde Nvidia, AMD ve Intel'in en yeni nesil GPU'ları üzerindeki madenciliğin etkisini en aza indirmek için zamanında gelir.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri