Facebook/Meta COO'su Sheryl Sandberg 14 yıllık hizmetin ardından görevi bırakacak

Facebook'un ana şirketi Meta, metaverse vizyonuyla ilerlemeye devam ederken, bunu en kadrolu ve etkili çalışanlarından biri olmadan yapacak. COO Sheryl Sandberg Çarşamba günü yaptığı açıklamada, 14 yıldan fazla hizmet verdikten sonra şirketten ayrılacağını duyurdu.

Bugün yayınlanan bir Facebook gönderisinde Sandberg, haberi kısaca duyurdu ve şirketteki tarihini kısaca özetledi ve 14 yıllık kariyerinin bazı iniş çıkışlarını anlattı. İçinde, 2007'de bir partide Mark Zuckerberg ile ilk görüşmesini anlatıyor ve burada "Facebook" fikrini öğrendiği ve ona aşık olduğu yer. Zuckerberg ile potansiyel rolü hakkında "sayısız" konuşma yaptıktan sonra 2008 yılına kadar şirkete katılmadı.

İşi, Facebook'u arkadaşların ve ailenin gerçekten kâra dönüşebilecek bir siteye bağlanabileceği eğlenceli bir web sitesinden dönüştürmekti. O, Facebook'un liderlik ekibinin geri kalanıyla birlikte, bunu gerçekleştirmek ve büyük başarı sağlamak için reklamları kullanmaya karar verdi. Bugüne kadar, hedefli reklamlar ve onları etkili kılmak için gereken devasa, tartışmalı veri toplama çabaları, (Sandberg'in emriyle) Meta'nın iş modelinin iki temel direği olarak kaldı.

Şirket, Cambridge Analytica fiyaskosu gibi yüksek profilli skandalların ardından son yıllarda kullanıcılara verileri üzerinde daha fazla kontrol sunmasına rağmen, veri gizliliği konusundaki geçmişteki yanlış adımlarının gölgesi Meta ve yüksek profilli yöneticilerini takip etmeye devam ediyor - Sandberg dahil.

Ne olursa olsun, Sandberg'in mirası Facebook dünyasının ötesine geçiyor. Aynı zamanda, kadınları ve genç kızları liderlik pozisyonlarını sürdürmeye teşvik etme arayışlarında toplu olarak milyonlarca kopya satan feminist "Lean In" ve "Ban Bossy" gibi kitaplardan sorumlu, tanınmış bir yazardır.

Sandberg bu sonbaharda Meta'dan ayrılacak, ancak ilk olarak 2012'de katıldığı şirketin yönetim kurulu üyesi olarak kalmayı planlıyor. Bundan böyle hayırsever çalışmalarına ve "Sheryl Sandberg & David"e daha fazla vurgu yapmayı umuyor. Goldberg Family Foundation", kadınları profesyonel kariyerlerinde desteklemeyi ve ilham vermeyi amaçlıyor.

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, bir Facebook gönderisinde haberi yorumladı ve Sandberg'i kendisine bir şirketin nasıl yönetileceğini öğreten "iyi bir arkadaş" olarak nitelendirdi. Gittiğine üzülse de "Meta'yı inşa etmek için yaptığı her şey" için minnettar olduğunu belirtiyor. Zuckerberg'in Sandberg'in şirket yapısındaki mevcut rolünü değiştirmek için acil bir planı yok, ancak bu gelecekte değişebilir.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri