Geloylu Kanaat Önderleri toplumu “kan parası” nı yasakladı

Iğdır’ın en önemli aşiretlerinden bir tanesi olan Geloylu toplumu kanaat önderleri dün yapmış oldukları toplantıda senelerdir aşiret içinde yer etmiş bir geleneğe son verme kararı aldı.

Değişen toplum ve dünya değerlerini dikkate alarak bir değerlendirme yapan toplum liderleri, uzun senelerdir pek çok husumetin oluşmasına, devamına ve hatta barışa engel olan kan parası toplanması ya da bunun pazarlığının yapılması işlemlerini bütünüyle yasaklamış ve bu konu da girişimde bulunacakların da toplumdan tecrit edileceği yönünde karar almış bulunur.

Bu anlamda bundan sonra BARIŞ toplantılar artık son bulmuş, oluşan maddi zararların da kanaat önderlerinin takdiri doğrultusunda belirlenmesine karar verilmiştir.

Ayrıca Geloylu toplumu içinde meydana gelebilecek küçük çapta husumet ya da çatışmaların evvela kanaat önderlerinin müdahalesiyle çözüm yoluna gidileceği başarı sağlanamadığı taktirde durumun adli makamlara iletilmesi yönünde de oybirliğiyle karar alınmıştır.

Bir anlamda Geloylu toplumu içinde devrim sayılacak bu atılımın, kısa bir süre içinde diğer aşiret ve topluluklara da söz gelimi olacağını, Iğdır’ımızın barış ve huzur dolu bir kente dönüşmesini ümit ettiğimizi de ayrıca belirtmek isteriz.

Haber Tahir Kavri

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri