GM ilk elektrikli Corvette'i 2023'te sunacak, muhtemelen bir AWD hibrit

Chevrolet sonunda popüler Corvette spor arabasının elektrikli bir versiyonunu yapıyor ve ilk model 2023 gibi erken bir tarihte satışa sunulacak. Tahmin etmemiz gerekirse, ilk elektrikli Vette muhtemelen elektrikli bir hibrit olacak. arka tekerlekler için geleneksel gazla çalışan motora güvenirken ön tekerleklere güç sağlamak için bir veya iki motor.

 

Pazartesi günü, General Motors Başkanı Mark Reuss , elektrikli Corvettes'in yeni Z06 ve diğer gazla çalışan varyantlara ek olarak geleceğini doğruladı .

 

Chevrolet, YouTube kanalında karla kaplı bir parkurda ilerleyen elektrikli, dört tekerlekten çekişli Vette'i gösteren bir video paylaştı.

 

C8 zaten çizgiden hızlı çıkma konusunda bir üne sahip . AWD'yi ekleyin ve Corvette'in bir kazıdan nasıl daha vahşi hale gelebileceğini görmek kolaydır.

 

Tamamen elektrikli, Ultium tabanlı bir Corvette de yapım aşamasında ancak gelişi için bir zaman çizelgesi sağlanmadı. Reuss, yeni elektrikli Vette'lerin detaylarının ve isimlerinin daha sonraki bir tarihte paylaşılacağını söyledi.

Sekizinci nesil Corvette (C8), 2019 yılında otomobilin hikayeli tarihindeki ilk ortadan motorlu model olarak piyasaya çıktı. Daha yüksek performanslı bir versiyon olan Z06, geçen yılın sonlarında duyuruldu ve bu yaz 2023 modeli olarak üretime girecek. 670 beygir gücü ve 460 lb-ft tork üreten doğal emişli 5.5L V8'e sahip olacak ve 8,600 RPM redline sahip olacak.

 

Geçen yılın sonlarında GM , 2035 yılına kadar hafif ticari araçlardan kaynaklanan tüm egzoz emisyonlarını ortadan kaldırmayı ve 2040 yılına kadar karbon nötr olmayı hedeflediğini söyledi.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri