Hatay Valisi: İdlib'de 22 asker hayatını kaybetti

Hatay Valisi: İdlib'de 22 asker hayatını kaybetti

İdlib, Türkiye ile Rusya’yı adı konulmamış bir savaşta karşı karşıya getirdi. Rusya, İdlib’deki bir Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) üssünü uçaklarla bombaladı, yapılan resmi açıklamaya göre 22 asker hayatını kaybetti. Rusya hava sahasını açmadığı için yaralı ve ölüler helikopterle taşınamadı, ambulans ve kirpiler devreye sokuldu. Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde olağanüstü bir durum yaşandığı bildirildi.

Saldırının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Saray’da acil güvenlik kurulu toplantısı düzenledi, CHP de Merkez Yönetim Kurulu’nu acil toplantıya çağırdı.

Günün sıcak gelişmeleri, Ankara’daki Rus heyetinin Milli Savunma Bakanlığı’ndaki toplantısı ile başladı. Bir sonuç alınamayan görüşme sürerken Rusya devlet ajansı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Rus uçaklarına ateş açtığını gösteren bir video yayınladı. Bu arada, Rusya Dışişleri Bakanlığı Türkiye’nin İslamcı teröristleri silahlandırarak Soçi Anlaşması’nı ihlal ettiğini duyurdu.

Bu olaylar yaşanırken hükümetin ve Suriye siyasetinin en ateşli destekçilerinden MHP lideri Bahçeli Twitter hesabından yaptığı açıklamada Rusya’ya karşı sert bir dil kullanarak Ankara’nın tavrını bir anlamda belirledi. Erdoğan, Putin’in 5 Mart’a Ankara’ya geleceği beklentisinden bahsederken Rusya’dan çok farklı ve sert bir cevap geldi. Rus Hava Kuvvetleri, bir taburun konuşlu olduğu bildirilen TSK üssünü Türkiye saati ile geç saatlerde bombaladı.

Türkiye medyası haberleri gizlerken sosyal medya hesaplarına Reyhanlı’dan gelen ses ve görüntüler düşmeye başladı. Ankara kayıplarla ilgili resmi bir açıklama yapmazken Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Amerikalı meslektaşı Esper ile görüşerek İdlib için destek istedi. Gecenin ilerleyen saatlerinde Hatay Valisi'nden ilk resmi açıklama geldi. Vali, İdlib'de dokuz askerin hayatını kaybettiğini duyurdu. Daha sonra Hatay Valisi Rahmi Duran bu sayının 22'ye yükseldiğini açıkladı.

Haber Tahir Kavri

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar
AnlıkHaber - 27 Şub 2020 19:16 - Cevap Ekle

Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun ailelerine sabır versin

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri