Iğdır Belediyesi Eşbaşkanı Akkuş’a Tutuklama Talebi

Iğdır Belediyesi Eşbaşkanı Akkuş’a Tutuklama Talebi

Görevden alınarak yerine kayyım atanan Iğdır Belediyesi Eşbaşkanı Yaşar Akkuş, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. 

Görevden alınarak, yerine kayyım atanan Iğdır Belediye Eşbaşkanı Yaşar Akkuş, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. 3 gündür İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan Akkuş, sabah saatlerinde adliyeye getirildi. “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla savcılığa ifade veren Akkuş, tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Hakimliği’ne sevk edildi.  

Adliye binasının önünü zırhlı araçlarla ablukaya alarak kapatan polis, Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) milletvekilleri Habip Eksik, Mehmet Rüştü Tiryaki ve Kemal Bülbül’ün adliyeye girişini engelledi. 

Eşbaşkan Çelik ise İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyor. 

Iğdır Belediyesi Eşbaşkanları Eylem Çelik ve Yaşar Akkuş, İçişleri Bakanlığı tarafından 15 Mayıs'ta görevden uzaklaştırılarak yerlerine kayyım atandı. Çelik ve Akkuş hakkında yürütülen soruşturmaya da gizlilik kararı konuldu.

Yerine kayyım atanan HDP'li Iğdır Belediye Eş Başkanı Yaşar Akkuş bugün çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Eş Başkan Eylem Çelik'in ise göz altı süresi 4 gün daha uzatıldı...

Akkuş, gözaltına alınırken, “Çalmadık, çırpmadık, yemedik sizlere de yedirmedik, bu size dert oldu. En büyük gücümüz halkımız ve gülüşümüz. Bu da size dert olsun. Baş eğmedik, eğmeyeceğiz de” demişti. (MA)

Haber Tahir Kavri

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri