Iğdır'da Koronavitüs Yalanları...

Iğdır'da Koronavitüs Yalanları...

Son iki aydan en hızlı yayılma özelliği gösteren iki şey koronavirüs ve yalan haberlerdir, desem mübalağa etmiş olmam sanırım.

Koronavirüs hakkında bilen bilmeyen o kadar çok kişi açıklama yaptıki kimi zaman birbirine zıt açıklamalarla kafamız karışsada o konuda bilgiye doyduk. O yüzden ben ikinci salgın olan yalan haberler hakkında bir şeyler söylemek istiyorum.

Bu salgın Facebook ve Whatsapp durumları başta olmak üzere, hemen her yerde görülüyor. Örneğin geçen gün bir tanıdığımız dedi ki "dikkat edin kendinize bir çok köylerden tehlikeli bölge ilan edilmiş" Yaa kim söylemiş onu inanmayın böyle şeylere, dedim. "Whatsapp'tan gönderdiler" dedi. Allah aşkına bu kadar önemli bir şeyi yetkililer dışında kim biliyor olabilir. Bakıyorum Iğdır'ın Valisinin resimli tek bir açıklama yok. İşte bu vb her gün binlerce yalan habere mağruz kalıyoruz:

Lütfen gördüğümüz her habere itibar etmeyelim, bize gelen bu tarz mesajları paylaşıp yaymayalım. Olağanüstü bir durum olduğunda, bir karar alındığında bu elbette bizimle paylaşılacaktır ve bu "resmi kurumlar" vasıtasıyla olacaktır bu konuda rahat olalım. Son olarak da işimiz olmadığı sürece evde kalalım. 

Haber Tahir Kavri

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri