Iğdır Aralık Dilucu Gümrüğünde 255 kg “metamfetamin" ele geçirildi

29/09/2020'de akşam saat 12'ye yakın dilucu gümrüğünde 255 kg “metamfetamin" ele geçirildi 

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Dilucu Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirmiş olan operasyonda ele geçirilen 255 kilo sıvı metamfetamin cinsi uyuşturucu maddeyle tek seferde yapılan en büyük miktardaki metamfetamin yakalamasına imza atıldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Iğdır'daki Dilucu Gümrük Kapısı'na gelen 35 plakalı bir tırda Gümrük Muhafaza ekiplerince yapılan kontrollerde, aracın deposunda akaryakıt haricinde akışkan bir sıvı bulunduğundan şüphelenildi.

Tır, narkotik dedektör köpeği ile kontrol edildi. Köpeğin tırın depolarından birine tepki vermesi üzerine depoda bulunan sıvıdan numune alındı. Yapılan analizde bu sıvının "metamfetamin hidroklorür" olduğu anlaşıldı. Depo yerinden sökülerek uyuşturucu madde boşaltıldı. Depoda toplam 255 kilo metamfetamin olduğu belirlendi.

Yakıt izlenimi verilmek istenen, gece saatlerinde gümrük kapısına getirilerek kontrol görmeden Türkiye'ye sokulabileceği düşünülen rekor miktardaki uyuşturucu, Gümrük Muhafaza ekiplerinin dikkati ve uzmanlığı sayesinde ele geçirildi.

Tıra el konuldu, sürücü gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Haber Tahir Kavri

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri