Iğdır'da yeni krizler olmasın

Iğdır'da Alıcı var mı? Alıcı da yok.

Fiyatların devamlı artış göstermesi üzerine açıklamada bulunan gazeteci Tahir Kavri, “Üretim durursa yeni krizler baş gösterecektir” dedi.

Destek verilmeyen yem ve bitki koruma ürünlerine destek getirilmesi gerektiğini açıklayan Tahit Kavri, desteğin beraberinde tarımsal sulamada kullanılacak olan elektrikte vergi ve fonların da kaldırılarak fiyatta düşüş sağlanması gerektiğine işaret etti.

Yaşanan bu problemlere devletin acil önlem alması gerektiğini, aksi durumda üretimin durması durumunda yeni krizlerin baş gösterebileceğine işaret eden Çoban, “Üreticilerimiz devlet desteklerinin 2 katına çıkarılmasını bekliyor, aksi takdirde ne üretici kalacak ne de köylerimizde yaşamakta olan kimse. Çiftçilerimiz için mazot, gübre ve yem fiyatlarına devletimiz müdahale etmeli. Bu kalemlerde desteklemelerinde arttırılması gerekmektedir” dedi.

Her geçen gün artan yem, tohum, mazot, elektrik fiyatları artışları çiftçilerimizi zor durumda bırakmıştır. 

Çiftçilerimiz desteklenmediği takdirde üretim duracaktır. Buda ülkemizde yeni bir ekonomik krizin yaşanmasına neden olacaktır. Tohum, yem ve gübre fiyatlarındaki yükselişler durdurulmalıdır. 

Iğdır'da Alıcı var mı? Alıcı da yok. Besicilerimize de ciddi destekleme yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde halkımız kırmızı et alamayacak hale gelecektir. Kırmız et fiyatları artacak, piyasada kırmızı et sıkıntısı başlayacaktır. Tüm bu tür konularda başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Tarım Bakanımız olmak üzere tüm yetkililerden destek bekliyorlar.”

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri