Iğdırlıları deprem değil medsamor nükller santralı korkutuyor

Iğdırlıları deprem değil medsamor nükller santralı korkutuyor.

DEPREM FAY HATTINDA OLAN MEDZAMOR, ÖLÜM BACALARIDIR .

          Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Genel başkan yardımcısı Iğdır Azerbaycan evi derneği başkanı gazeteci Serdar Ünsal,”Ermenistan da  meydana gelen 4.7 şiddetindeki depremin Iğdırlıları ve bölgedeki şehirlerdeki insanları korkuttuğunu  bunun sebebinin ise Ermenistan’da bulunan Medzamor nükleer santrali olduğunu söyledi.

                   Iğdır ve Ermenistan bölgesinin ikinci derece deprem fay hattında olduğunu ifade eden Serdar Ünsal, “Ermenistan’da son bir ayda meydana gelen depremler Iğdır halkını tedirgin etmiştir.Iğdır halkının endişe ve korkusu eski sistem olan medsamor nükleer santralinin zarar görüp radyasyon yaymasıdır. Bunun için bu ölüm bacası olan santral kapatılmalıdır. 4.7 şiddetinde ki deprem 6,7,8 şiddetinde olmuş olsaydı .Büyük bir facia yaşanacaktı.Bunun için Deprem fay hattında bulunan Ermenistan da ki Medzamor nükleer santral derhal kapatılmalıdır.”dedi

-1988 yılında zarar gördü çatladı.

    Olası bir depremde nükleer santralden sızıntı yaşanacağını belirten Serdar Ünsal,   Ermenistan’da ki Ölüm bacalarının Türkiye  Azerbaycan,Gürcistan ve İran’ı tehdit ettiğini ileri sürdü.

        Iğdır Merkeze 15 km sınır köylere 100-200 metre uzaklıkta bulunan Ermenistan’da bulunan Medzomor nükleer santralini  pimi çekilmiş saatli bombaya benzeten Ünsal, “Medzamor Nükleer santralı patlamaya hazır bir saatli bombadır fay hattında yapılmıştır bir depremde bölge yok olacaktır.1988 yılında Ermenistan da meydana gelen depremde nükleer santral zarar görmüştür. çatlayarak etrafa radyasyon yaymıştır.Şiddetli bir depremde insanlar enkaz altından kurtulma derdine mi düşsünler yoksa radyasyondan korunma mı bunun için hemen beton dökülerek kapatılmıştır. Avrupa birliği, insanlık ,çevreci örgütler bu konuya eğilmeli santral kapatılmalıdır. Azerbaycan’ı,Gürcstan’ı, İran’ı ve Türkiye’yi tehdit ediyor. Uranyum uçakla Rusya’dan getiriliyor.Uçak düştüğünde neler olur düşünemiyorum” dedi.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri