İl Müdürümüz Adem SOYLU’nun “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” Mesajı

İl Müdürümüz Adem SOYLU’nun “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” Mesajı

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arası, toplumumuzun azımsanmayacak bir parçasını oluşturan engellilerin sorunlarının gündeme getirilmesi, dünyaya onların penceresinden bakılarak farkındalık yaratılması amacıyla Engelliler Haftası olarak kutlanmaktadır.

Engellilik, sadece engellilerin ve engelli ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal ve vicdani boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren önemli bir konudur.

Bir toplumun gelişmişlik düzeyi engellilere sunulan imkân ve hizmetlerin etkinlik ve kalitesinin yükseltilmesi ile doğru orantılıdır. Huzurlu ve güvenli bir toplum oluşturmanın yolu, engelli vatandaşlarımızın da toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesi ile mümkündür. Bunu sağlamak herkesin görev ve sorumluluğu dâhilindedir.

Devletimiz ve hükümetimiz, engellilerimizin yaşam kalitesini yükseltmek, hayatlarını başkalarına muhtaç olmadan sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla, mevzuat düzenlemeleri, eğitim imkânları ve istihdam olanakları sağlayarak, kendilerini toplumun bir parçası olarak benimsemelerine yardımcı olmaktadır. Bu çalışmalar sonucunda, engelli vatandaşlarımızın spordan sanata, eğitimden çalışma hayatına varan pek çok alanda takdire şayan başarılara imza attıklarını görmekteyiz 

Bu duygu ve düşüncelerle, Engelliler Haftası'nın, toplumuzda engelli vatandaşlarımıza karşı olan hassasiyetin artmasına katkı sağlayacağını ümit ediyor, tüm engelli vatandaşlarımıza sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler diliyorum.

Haber Tahir Kavri

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri