İngiltere hükümeti, App Store için "uygulama kuralları" önerdi

Bu hafta, Birleşik Krallık hükümeti, uygulama mağazaları için dünyanın ilk standart yönergeleri seti için bir teklif açıkladı. Uygulama güvenliği hakkında yeni bir hükümet raporu ve teknoloji şirketlerine görüşlerini dile getirme çağrısı ile birlikte geliyor.

Çarşamba günü, Birleşik Krallık Dijital, Kültür, Medya ve Spor Dairesi (DCMS) , Birleşik Krallık kullanıcılarının cihazlarını ve verilerini güvenliği ihlal edilmiş uygulamalardan korumak için dijital pazarların uyması gereken güvenlik kuralları önerdi . DCMS, özellikle Apple, Google, Amazon, Huawei, Microsoft ve Samsung'dan bahseder. Ancak önerilen yönergeler, mobil cihazlar, oyun konsolları, TV'ler, sesli asistanlar ve diğer ürünler de dahil olmak üzere tüm çevrimiçi uygulama mağazaları için geçerli olacaktır.

Teklifteki bir gereklilik, tüm uygulama mağazalarının barındırılan yazılımdaki güvenlik açıklarını bildirme adımlarını içermesini gerektiriyor. Bir diğeri, gizlilik bilgilerini kullanıcılar için daha erişilebilir hale getirmek olacaktır. Uygulamaların ayrıca bir kullanıcının konumuna ve kişilerine neden erişmeleri gerektiğini belirtmesi gerekir.

DMCS'nin önerisiyle aynı zamanda Ulusal Siber Güvenlik Merkezi, güvenliği ihlal edilmiş ve kötü niyetli uygulamalar hakkında bir uyarı raporu yayınladı . Güvenliği ihlal edilmiş SDK'lar, sahte uygulamalar, kötü amaçlı güncellemeler ve daha fazlasıyla ilgili ayrıntıları içerir.

DMCS ayrıca geliştiricilerden ve uygulama mağazası operatörlerinden güvenliğin nasıl iyileştirileceğine ilişkin bir geri bildirim çağrısı yaptı . Hükümet, yorumları 29 Haziran'a kadar kabul edecek ve bundan sonra, bu yıl içinde nihai teklifini yayınlamadan önce sonraki adımları belirleyecek.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri