Intel, Arc Alchemist masaüstü kartlarını Computex çevresinde rekabetçi fiyatlarla piyasaya sürebilir

Intel'in masaüstü GPU pazarında bir miktar ivme kazanma fırsatı kapanıyor ve şirket bunu biliyor. Sektör uzmanları, Team Blue'nun masaüstü Arc A serisi GPU'larının piyasaya sürülmesini hızlandırmak için tedarik zinciri ortaklarına ulaştığını iddia ediyor. Ve hepsinden iyisi, fiyatlandırma, en azından ana performans segmentinde, rakip Nvidia ve AMD'den bir miktar gök gürültüsü çalacak kadar düşük olabilir.

AMD, bir haftadan kısa bir süre içinde, güncellenmiş RX 6000 serisi grafik kartlarına sahip RDNA 2 nesli GPU'lar için son bir hamle yapacak. Bu arada Intel, masaüstü Arc Alchemist GPU'larını hazırlamak için çabalıyor, ancak bir aydan uzun bir süre önce duyurulan dizüstü bilgisayar sürümleri bile eylemde eksik .

Intel'in masaüstü Arc GPU'ları için resmi yayın penceresi "2. Çeyrek'in sonu"dur, bu nedenle mobil sürümlerin kağıt lansmanı göz önüne alındığında, Alchemist ailesinin geri kalanında da aynı şeyin olmasını beklersiniz. Diğer bir deyişle, Intel yeni ürünleri Haziran ayında duyurabilir ve çeşitli yayın kanallarından geçmeleri için birkaç ay süre tanıyabilir.

Ancak yeni raporlar , Team Blue'nun 24 Mayıs ile 27 Mayıs tarihleri ​​arasında yüz yüze ve çevrimiçi etkinliklerin bir karışımına ev sahipliği yapacak olan Computex'te bir açıklama fikrini araştırdığını gösteriyor. AMD, Arm, Asus, IBM, Microsoft, MSI, Nvidia, Qualcomm, Supermicro, Zotac, Acer, Gigabyte ve Kioxia gibi şirketlerden birden fazla duyurunun beklendiği Computex ticaret fuarını çevreleyen medya kapsamı.

Intel, ortaklarıyla henüz ayrıntılar üzerinde anlaşmaya varmadı, ancak fikir, Arc A580 ve Arc A750 ekran kartlarını bu ayın sonlarında duyurmak ve Haziran başında satışa sunmak. Giriş seviyesi Arc A380 , Haziran ayının sonunda kapağı kıracak ve Temmuz ayında piyasaya çıkacak, amiral gemisi Arc A780 modeli ise Ağustos - Eylül zaman diliminde inecek.

Üst düzey Intel Arc Limited Edition grafik kartını daha sonra kullanmak için saklamak, dizinin geri kalanını yutacak bir hale etkisi olmayacağından bazı zorluklar getiriyor. Aynı zamanda, GPU fiyatları ve kullanılabilirliği her ay önemli ölçüde iyileşirken Intel masaüstü Arc GPU'larını piyasaya sürecek.

İlk karşılaştırmalara bakılırsa , yaklaşmakta olan masaüstü Arc GPU'ların performansı olağanüstü olmayacak, bu nedenle Nvidia ve AMD'den eşdeğer tekliflerden daha yüksek bir fiyat istemek bir hata olur. En son söylentiler, Arc A380 için 150 $ (RX 6500 XT/GTX 1650 benzeri performans) ile Arc A750 (RX 6600XT/RTX 3060 benzeri performans) için 350 $ arasında değişen MSRP'lere işaret ediyor.

Eğer doğruysa, bu Nvidia ve AMD'den gelecek nesil dizileri bekleyemeyen ve modern oyunları 1080p ve orta-yüksek ayrıntılarda çalıştırmaktan tamamen memnun olan oyuncular için bir nimet olabilir. Intel'in masaüstü ekran kartlarını piyasaya sürmek için bu kadar bekleyerek bir fırsatı kaçırdığı da söylenebilir. Bununla birlikte, yavaş sürücü geliştirme, Team Blue'nun yazılım bölümünde muhtemelen bir veya iki engele çarptığını gösteriyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri