İsviçre hava sahası teknik aksaklık nedeniyle saatlerce kapatıldı

Bu sabah erken saatlerde teknik bir arıza, yetkililerin İsviçre hava sahasını kapatmasına ve güvenlik amacıyla bölgedeki tüm uçuşları indirmesine neden oldu. Sorun o zamandan beri düzeltildi ve hava sahası yeniden açıldı, ancak bu hem yolcuları hem de işletmeleri rahatsız etmeden değil.

İsviçre'deki hava seyrüsefer servis sağlayıcısı Skyguide, yerel saatle 06:30'da kapandığını duyurdu. Küresel uçuş takip hizmeti Flightradar24, kapanış sırasında gelen uçuşların yönlendirildiğini ve normalde İsviçre üzerinden giden uçuşların dolambaçlı yoldan gitmek zorunda kaldığını söyledi.

İki saat sonra yayınlanan bir takip mesajı, sorunun çözüldüğünü ve Zürih ve Cenevre ulusal havalimanlarındaki operasyonların devam ettiğini söyledi.

Skyguide teknik arızanın doğası hakkında herhangi bir ayrıntı vermedi ancak olay için özür diledi ve uçuş gecikmelerini minimumda tutmak için elinden gelen her şeyi yaptığını söyledi. Swissinfo.ch, Cenevre'deki bir bilgisayar merkezindeki bir ağ sorununun suçlanacağını söyledi ve olası bir neden olarak bir siber saldırının dışlandığını da sözlerine ekledi.

Ülke çapında uçuşların durdurulması oldukça nadirdir. Federal Havacılık İdaresi, 11 Eylül 2001 terör saldırılarının ardından ilk kez ABD'deki tüm uçuşları durdurdu. 2017'de United Airlines, "bir BT sorunu" nedeniyle uçuşları iki saatliğine durdurdu.

Bazılarının Kuzey Kore silah testiyle bağlantılı olduğuna inandığı bu yılın başlarında Batı Kıyısı ve Hawaii için de kısa bir yer durağı verildi.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri