Japonya, Ay ve Mars için yapay bir sos tesisi araştırıyor

Dünyanın dört bir yanındaki uluslar, yalnızca Ay'a gidip gelmekle kalmayıp, uzaydaki geleceğimizi giderek daha fazla düşünüyor. Ay yüzeyinde ve Mars'ta uzun vadeli koloniler çok iyi erişilebilir durumda ancak astronotların, uygulanabilir hale gelmeden önce yerçekimi veya eksikliği ile mücadele etmesi gerekecek.

Birçoğu Ay veya Mars gibi bir ortamın azaltılmış yerçekimi etkilerini deneyimleme fırsatını memnuniyetle karşılarken, araştırmalar bunun kemik gücü gibi şeyler üzerinde olumsuz bir etkisi olabileceğini göstermiştir. Ayrıca uzayda doğum yaparken yerçekiminin ne tür bir etki yapacağını veya düşük yerçekimi ortamında büyüyen bir çocuğun Dünya'ya gelmeyi nasıl başaracağını da bilmiyoruz.

Ay'ın yerçekimi kuvveti, Dünya'nınkinin yaklaşık yüzde 16,6'sıdır; Mars'ta, burada Dünya'da deneyimlediklerinin yüzde 38'ine daha yakın.

Farklılıkları hesaba katmak için, Kyoto Üniversitesi ve Kajima İnşaat A.Ş.'den araştırmacılar ve mühendisler, insanlığın uzay yaşamını desteklemek için yapay bir yerçekimi sistemi önerdiler. Konut tesisi, merkezkaç kuvvetleri kullanarak yerçekimi üretecektir.

Silindirik mimari, 100 metre genişliğinde ve 400 metre yüksekliğe (328 fit genişlik ve 1.312 fit genişlik) kadar ölçecek. Her 20 saniyede bir tam bir dönüşü tamamlayacak ve yarıçapın en büyük olduğu yerde 1G yerçekimi üretecek, bu da Dünya'da deneyimlenene eşdeğerdir.

Ekip ayrıca çekirdek biyomlar yaratmayı düşünüyor ve hatta yolcuların Dünya, Ay ve Mars arasında hareket etmesine izin verecek yüksek hızlı, gezegenler arası bir ulaşım sistemini bile düşünüyor.

Araştırmacıların, kolonizasyon çabalarının 21. yüzyılın ikinci yarısına kadar bir gerçeklik haline gelmesini beklemediklerini göz önünde bulundurarak, ayrıntıları ortaya çıkarmak ve finansman üzerinde çalışmak için hala bol zamanları var.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri