KAĞIZMAN 1 EKİM 1920’de DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULMUŞTUR

"Şanlı tarihimiz, Türk Milletinin bağımsız yaşama tutkusu ile varlığını sürdürmek için yapmış olduğu inanılması güç mücadelelere ve savaşlara sahne olmuş nice kahramanlık destanı ile doludur. Sevinç, gurur ve coşku ile kutlamanın mutluluğunu yaşayacağımız 1-Ekim 1920’de Kağızmanın  düşman işgalinden kurtuluş günü de istiklali uğruna ölmeyi göze almış bir milletin topyekûn zaferi olarak hafızalara nakşedilmiştir.

Ülkesini yalnızca imanına ve vatanseverliğine güvenerek koruyan, kadın, erkek, genç, yaşlı demeden mevzilerde yüreğiyle çarpışan ve bu amaç uğruna kanlarını döken kahraman ecdadımız ilelebet milletimizin gönlünde yaşayacaklardır. Bu topraklar için canı pahasına mücadele veren şehit ve gazilerin torunları olan bizler, tarihimizi en iyi biçimde öğrenmeli, anlamalı ve geçmişimizden ders alarak geleceğimize yön vermeliyiz.

İlçemiz Kağızmanın düşman işgalinden kurtuluşunu, 100.Yıl önceki ruh ve heyecan ile idrak ettiğimiz bugün vesilesiyle, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, Kağızmanlı hemşehrilerimizin 1 Ekim 1920.Kurtuluş Günü’nü kutluyor, en kalbi sevgi ve hürmetlerimi iletiyorum.

Hayrettin Gündoğan Gelecek Partisi Gölmarmara İlçe Başkanı.

Haber Tahir Kavri

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri