"Karabağlar olarak yanındayız"

"Karabağlar olarak yanındayız"

Gazeteci Tahir Kavri, Ermenistan'ın" Karabağlar'a yönelik saldırısını kınadı. Türkiye olarak Karabağlar'ın daima yanında olacağımıza vurgu yapan gazeteci Tahir Kavri, “Azerbaycan hükümeti ve halkının Dağlık Karabağ'ın işgalden kurtarılması için verdiği mücadeleye destek veriyoruz.

Bu konu da taviz vermeyeceğiz her ne olursa olsun. Karabağlar'ın yanındayız” dedi. Ermenistan’a yapılan alçakça saldırının ardından global toplum ve kuruluşların tepki vermediğine de dikkati çeken Tahir Kavri, “Ermenistan ordusunun, 27 Eylül Pazar günü sabah saatlerinde Karabağlar topraklarındaki sivil yerleşim birimlerine gerçekleştirdiği saldırıların neticesinde sivil katliama imza attıldı.

Bu duruma dış ülkeler tepki göstermedi. Aksine Ermenistan’ı gizlice destekledi. Saldırı direk sivillerin yaşadığı köylere yapıldı.

Bu saldırılarda şehit olan kardeşlerimiz oldu. Bu durum, saldırının direk olarak Azerbaycan'a yönelik bilinçli bir taarruz olduğunu gösteriyor. Amaçları, saldırgan bir yaklaşımla 30 senedir işgal ettiği Dağlık Karabağ sorununun çözümüyle ilgili süreci tıkamak hem de bölgede yeni çatışma alanları ortaya çıkarmaktır.

Bizler haklı olarak mücadele veren Azerbaycan devletinin ve halkının yanındayız. Biz kardeşiz ve kıyamete kadar birbirimize sahip çıkmak için varız. Bu kardeşlik bağımızla beraber bugün de Karabağlar'ın yanındayız. Biz; iki devlet bir milletiz.

Kalbimiz soydaşlarımızla beraber atıyor. Karabağ Kürt'dü ve Türk'ü kardeşidir, Türk vatanıdır. Hiç kimse gerçeği değiştiremeyecektir. Tek amacı Türk düşmanlığı olan Ermenistan'ın ve kiralık silahlı unsurlarının Türk milleti karşısında tutunma ihtimali yoktur. Kanımızla, canımızla, varlığımızla Karabağlar'ın yanındayız” ifadelerini kullandı.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri