Korkulan oldu!

Yasaklar geliyor: Okullarda yarıyıl tatilinin uzaması, kafe, restoran ve AVM’ler için kısıtlama sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yapmıştı uyarmıştı ve korkulan oldu. Koronavirüs salgını kapsamında Omicron varyantına bağlı olarak vaka sayıları rekor seviyelere kadar geldi. Bu da akıllara yeni yasak ve kısıtlamaları getirdi. Son 24 saatte 68 bin 413 kişinin testi pozitif çıktı, 156 kişi hayatını kaybetti. Günlük vaka sayısının kısa sürede 100 bine ulaşması beklenirken, korona yasaklarının geri döneceği iddia edildi.Sağlık bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, “İstanbul’da vakalar patladı. Belli ki, 1 hafta sonra Ankara’da patlayacak. Sonra tüm Türkiye.” ifadelerini kullanmıştı. Bakan Koca’nın bu açıklamasında dediği çıkarken Türkiye’de vaka sayısı 10 gün içinde 3 kat arttı. Yapılan toplantılarda, vakaların birkaç hafta içerisinde 100 bine ulaşacağı yorumları da gündeme geldi. Korona yasaklarının geri getirilmesi önerildi.

İŞTE ÖENERİLER

Yapılan değerlendirmelerde noktasal bazı önlemlerin alınması gündeme geldi. Buna ilişkin kararların sömestr tatiliyle birlikte hayata geçirilebileceği ortaya atılırken önerilen önlemlerden bazıları şöyle oldu:

Kafe ve restoranlara yüzde 50 sınırlaması: Tiyatro, Sinema, konser, lokanta gibi mekânlarda yüzde 50 kapasite sınırlaması getirilmesi değerlendiriliyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri