Lig İyice Karıştı

Zirve İyice Kızıştı

Dünya’da hızla yayılan Koronavirüs hastalığı (COVID-19) sonrası ülkemizde maçlar tatil olacak mı sorusu devam eder iken  13-16 mart arasında oynanan Süper lig maç sonuçları sonrası ligin zirvesi biraz daha kızışmaya başladı.

Süper Lig'de son haftalara gelinirken Süper Lig’in puan durumu futbolseverleri meraklandırmaya devam ediyor. 

Ligin zirvesi kadar alt sıraları oldukça kızışmış durumda. Ligin alt sıralarına bakıldığında  Ankaragücü, ligde kalma yolunda Rize'yi 2-1 yenerek her ihtimal için ligde kalma iddiasını devam ettirdi. Bir diğer önemli maçta ise Kasımpaşa, Göztepe engelini 2 golle geçerek nefes almaya başardı. Denizlispor, Gençlerbirliğini 1-0 mağlup etti ve üst sıralara tırmanmayı başardı.

Lige oldukça iyi bir başlangıç yapıp sonrasında gerileyen  Alanyaspor, Gaziantep FK'yı 1-0'la geçti ve Avrupa iddiasını sürdürmeye devam etti. Konyaspor ise son yıllarda kötü bir performans sergileyen Fenerbahçe'yi tek golle mağlup etti.

Ligin son sırasında yer alan Kayserispor, sahasında Malatyaspor'u 2-1 mağlup ederek ligde kalma umutlarını devam ettirdi. Zirveyi yakından ilgilendiren maçta ise Trabzonspor ile Başakşehir 1-1 berabere kaldı. Gözler şimdi Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanacak derbi mücadelesinde olacak.

 

 Süper Lig'de haftalar ve müsabakalar geçtikçe bir yanda şampiyonluk bir yanda Avrupa hedefleri diğer yanda ise ligde kalma heyecanları yükselirken puan durumu altüst olmaya devam etmektedir.

 Haftanın açılış maçında Ankaragücü'nü 2-1 mağlup eden Beşiktaş, 43 puana yükseldi ve 5. sıradaki yerini korudu. Cumartesi günü zirvede kritik maçlar oynandı. Gaziantep Futbol Kulübü-Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldı. Trabzonspor şampiyonluk iddasını sürdürdüğü bu sezon kritik 2 puan kaybetti. Başakşehir ise Göztepe deplasmanında 3 puanı 3 golle almayı başardı. 

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında
Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri