Iğdır belgelerinin tahrifatı ve yanlış bilgi yayılması konusunda bir tartışma devam etmektedir

Arkadaşların Dikkatine:

Şu an TWİTTER üstünde Araştırmacı Yazar Mücahit Özden Hun ile Sakarya Üniversitesinde Tarih Profesörü Haluk Selvi arasında Iğdır belgelerinin tahrifatı ve yanlış bilgi yayılması konusunda bir tartışma devam etmektedir. TWİTTER’de takip etmenizi beklemekteyim. Teşekkürler.

Kendisine verdiği cevap alttadır. 

Değerli Hocam, ( Profesör Dr Haluk Selvi)

Öncelikle takındığınız tavır beni çok üzdü. Beni durmadan “Tekzip” yapmam gerekli olduğu konusunda uyarıyorsunuz. Teşekkür ederim. Ben böyle bir şeye ihtiyaç duyarsam uyarınıza gerek duymadan gerekeni yaparım. Öz sorumluluk taşıyan biriyim. Sizden emir alarak yerine getireceğim bir durum değildir. İnançlarım ve düşüncelerim için her çeşit bedeli ödemeye hazırım. Beni “Hukuk”la tehdit etmeniz zavallılığınızı gösteriyor. Hem suçlu hem de güçlüsünüz.

Bir tarih profesörü olarak aşağıda belirtilen ciddi hataları hangi cüret ve zavallılıkla bir yazıya taşıyabiliyorsunuz:

1. Mustafa Kemal’den önce bir Türk Cumhuriyetini kuran Cihangiroğlu İbrahim Bey gibi önemli bir şahsiyeti “asarak” öldürüyorsunuz. Siz esasında “Tarih Bilimini” asarak öldürüyorsunuz. Benden özür dilemenizin bir anlamı yoktur. Söz konusu gazeteye yazı yazıp kamuoyundan özür dilemeniz gerekir. TBMM yayınlarında çıkan kitabınızı derhal toplatıp söz konusu yanlış bilgiyi çıkarmanız gerekir ve TBMM’den özür dilemeniz ayrıca bir mecburiyettir. Bu konu da TBMM’ne avukat  yarın itibarıyla başvuracağım.

2. TBMM’den ben mi özür dilemeliyim ve tekzip yazısı yayınlamalıyım yoksa TBMM yayınlarında kitap çıkartan ve kitabında temelsiz bilgilere yer veren sizler mi? Kurum sizin hakkınızda da gerekli hukuki işlemleri başlatacaktır. Kurumun ismini kullanarak yanlış bilgileri empoze etmeniz karşısında benim işlediğim hata okyanusta bir damladır.

3. Yazı bir kurgu üzerine kurulmamış. Yazı, artık sizin de itiraf ettiğiniz gibi tarafınızdan kaleme alınan ve TBMM yayınlarında yayınlanan bir yazıya istinaden kaleme alınmıştır. Eğer siz bir kurgu yazdınızsa ben de kurgunun kurgusunu yazmış oldum. Önce siz hesap vereceksiniz.

4. Yazınızda şöyle bir ifade var: “Erzurum Kongresine Iğdır Milli Komitesini temsilen Meşhedi Bilal (Toksöz), Sultanabatlı Muhtar Bey ve Hüseyin Zengi katılmışlardır.” Burada seyirciden bahsetmiyoruz, Kongreye temsilen katılan isimler söz konusu. Erzurum Kongresine katılan delegelerin isimleri bellidir. Bu ciddi hatayı nasıl yaparsınız.

5. Alikamerli köyü başkent olacak biçimde Nahçivan’dan Kars’a bir Cumhuriyet kurulmamıştır.

6. Cenubi Garbi Kafkasya Cumhuriyetinin kuruluş tarihini nasıl hatalı yazabilirsiniz?

7. Diğer ayrıntıları, yanlışları ve hataları atlıyorum: Ali Mirze Bey benim öz dedemdir. 1919’da sürgüne gitmemiştir ya da gönderilmemiştir. 1926 senesinde çıkarılan Ağa ve Beyleri sürgün yasası sebebiyle Ali Ekber Tufan Ermenistan’a, Ali Mirze Bey de İran’a kaçmıştır. Bu hataları nasıl yazabiliyorsunuz? Adresinizi veriniz size bölge hakkında kitap göndereyim. Okumanızı şiddetle öneri ederim.

8. Saha araştırması yapmadan alıntı yaptığınız yazarları da dahil ederek söylüyorum: Iğdır tarihi 1960’dan itibaren tek yanlı olarak yazılmıştır. Siz de bilerek ya da bilmeyerek bu tahrifata alet olmuş durumdasınız. Yarın Meclis Sekreterliğine suç duyurusunda bulunacağım. Kitabınız derhal piyasadan çekilmelidir. Iğdır bölümünün tarihi gerçeklere uygun olarak yeniden yayınlanması gerekir. Her şeyi bir yana bırakarak yalnızca ve yalnızca Milli Türk Kahramanı ve bölge halkının kalbinde yer etmiş Cihangiroğlu İbrahim hakkındaki ifadeniz tek başına sizin Profesörlük unvanının geri alınması için yeterli sebeptir. Zavallı öğrenciler saçtığınız yalan ve yanlış bilgilere dayanarak tezlerini hazırlıyorlar.

Derhal şahsımdan ve Iğdır halkından özür dileyen bir mektubu gazeteye göndermeniz gerekiyor. TBMM yayınlarını kullanarak kitap yayınlanmanızı ayrıca kınıyorum. TBMM gibi kutsal bir ismin arkasına sığınarak tahrifat dolu yazılarınızı TBMM yayınlarında piyasaya sürmeniz kabul edilebilir bir şey değildir. Gerekirse yakın zaman için de bir basın açıklaması yapacağım.(Mücahit Özden Hun)

Haber Tahir Kavri

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri