Mahalle) mahallesinden Akan ailesi arasındaki kan davası barış ile neticelendi

Husumetli Aileler Iğdır'da Barıştırıldı - Iğdır Doğuş Gazetesi -

Van’nın Çaldıran ilçesinden Özkan ailesi ile Iğdır’ın Xanego (Yeni Mahalle) mahallesinden Akan ailesi arasındaki kan davası barış ile neticelendi.

HDP Iğdır İl Örgütü ile kanaat önderlerinin devreye girmesiyle bugün verilen barış yemeği ile bir kişinin yaşamını yitirdiği husumet sona erdirildi. Iğdır’ın Xanego (Yeni Mahalle) mahallesinde düzenlenen barış yemeğinden sonra aileler kucaklaşarak barıştırlar

Barış yemeğine HDP Iğdır İl Eşbaşkanı Av. Haydar Mızrak ve yönetim kurulu üyeleri ile Iğdır Belediye Eşbaşkanı Yaşar Akkuş ile kanaat önderleri Yusuf Aras, Mehmet Birlik, Abdülkadir Özsular, Mehmet İmece, Kemal Çolak, İsmet Savaş’ın yanı sıra Çaldıran’dan Özkan ailesinin aile büyükleri iştirak ettiler.    

HDP Iğdır İl Eşbaşkanı Av. Haydar Mızrak yaptığı açıklamada: “Bölgemizde bir daha bu tür acı olayların yaşanmasını istemiyoruz. Bu tür olayları asla tasvip etmiyoruz. Ortadoğu'da ve bölgemizde yaşanan savaşları, akan kardeşkanını tasvip etmediğimiz gibi halkımız arasında bu tür kavgaların yaşanmasını asla tasvip etmiyoruz. Daima halkımın barış içinde olmasından yanayız. Bu iki ailemizi araya girenleri kırmayıp barışa evet dedilekleri için kutluyorum. Bugün burada bu barışı sağlayan herkese çok teşekkür ediyoruz.” Dedi.   

Özkan ve Akan ailelerinin aile büyükleri ise yaptıkları konuşmada: Biz acı çektik. Başkalarının acı çekmesini istemiyoruz. Herkes çocuklarına dikkat etsin. Silah ve bıçak gibi aletleri yanlarında taşımasınlar. İnsanların ölmemesi için her türlü çabayı göstermemiz gerekir. Biz kardeşiz, kardeş kardeşi vurmasın istiyoruz. Araya girerek barışmamızı sağlayan herkese çok teşekkür ediyoruz." Şeklinde konuştular.

Haber Tahir Kavri

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri