Maldivler yükselen deniz seviyeleriyle başa çıkmak için yüzen bir şehir inşa ediyor

Maldivler Cumhuriyeti, 20.000 kişiyi barındıracak kadar büyük bir yüzen şehir inşa etmek için emlak geliştiricisi Dutch Docklands ve mimarlık firması Waterstudio ile ortaklık kurdu. Lüksten doğan diğer projelerin aksine, geliştirme, yükselen deniz seviyeleriyle mücadele için pratik bir çözüm olarak görülüyor.

Maldivler, yüzde 80'i deniz seviyesinden bir metreden daha az yükseklikte olan birçok alçak adadan oluşan bir takımadadır. En kötü senaryoda, yükselen deniz seviyeleri nedeniyle 2100 yılına kadar tüm ülke sular altında kalabilir.

Maldivler'de inşa edilen yüzen şehir, başkentten tekneyle sadece 10 dakika uzaklıkta. Yerel bir tersanede inşa edilecek ve yerine çekilecek olan yaklaşık 5.000 yüzen ev, restoran, okul ve mağazadan oluşacak. Birimler, sürüklenmelerini önlemek için bir su altı gövdesine demirlenir.

Yakındaki mercan resifleri, sakinler tarafından hissedilen hareketi en aza indirmek için doğal bir dalga kırıcı görevi görür.

Şehir aynı zamanda kendi kendine yeterli olacak ve elektriğin çoğu güneş enerjisiyle sağlanacak. Kanalizasyon arıtılacak ve bitki gübresi olarak yeniden kullanılacaktır. Binalar ve evler geleneksel klima yerine Hint Okyanusu'nun derinliklerinden gelen soğuk suyla soğutulacak.

Fiyatlandırma da o kadar da kötü değil, 150.000 $ civarında başlayan bir stüdyo ve yaklaşık 250.000 $ değerinde bir aile evi.

2027 yılına kadar tamamlanması beklenen proje ile şehrin ilk sakinlerini 2024 yılının başlarında karşılaması bekleniyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri