Microsoft, 2023 yılına kadar HDD önyükleme sürücülerinden kurtulmak istiyor

PC'niz için birincil önyükleme sürücüsü olarak hâlâ bir HDD kullanıyor musunuz? Bazı istisnalar olsa da, günümüzde çoğu insan, işletim sistemine önyükleme yapmak için çok daha hızlı bir SSD'yi tercih ediyor; bu, Microsoft'un bildirildiğine göre HDD önyükleme sürücülerini tamamen kapatmak istediği için iyi bir şey olabilir.

Analitik şirketi Trendfocus'un ( Tom's Hardware aracılığıyla) bir raporuna göre Microsoft, önceden oluşturulmuş Windows 11 PC'lerde birincil depolama aygıtı olarak HDD'leri kullanan OEM'leri SSD'lere geçmeye zorluyor. Geçişin gerçekleşmesini istediği zaman için bir son tarih bile belirlendi: 2023.

Microsoft'un bunu neden yaptığı tam olarak açık değil. Tom'un belirttiği gibi, Windows 11'de SSD için minimum gereksinim yoktur, yalnızca işletim sistemini çalıştıran PC'nin 64 GB veya daha büyük bir depolama aygıtına sahip olması gerekir. Ancak bu, geçiş tarihi geldiğinde gelecek yıl değişebilir.

Microsoft, bilgisayarların Windows 11'den en iyi performansı alması için SSD önyükleme sürücülerine geçmek istiyor olabilir. DirectStorage API gibi katı hal sürücüleri gerektiren isteğe bağlı Windows 11 özellikleri de vardır. Bu, NVMe SSD'ler (hem PCIe 3.0 hem de PCIe 4.0) ile GPU arasında daha verimli bir bağlantı oluşturarak oyunların depolama sürücüsündeki kaynaklara doğrudan erişmesini sağlar.

Hepimiz çok daha hızlı bir önyükleme sürücüsünü takdir edebilsek de, bir SSD'yi bir PC'deki birincil depolama aygıtı yapmak bütçeyi ve gelişmekte olan pazarları etkileyecektir. Genellikle küçük olmasına rağmen, bir SSD eklemenin ilgili maliyeti, bazı üreticiler ve tüketiciler için fiyatı çok yükseğe çıkarabilir.

Newegg'de bunun gibi sadece depolama için bir HDD sunan birkaç daha ucuz oyun masaüstü bilgisayarı var , ancak standart olarak Windows 11 ile gelen bir tane bulmak zor.

Trendfocus Başkan Yardımcısı John Chen, OEM'lerin Microsoft'un son tarihini, en azından masaüstleri ve gelişmekte olan pazarlar söz konusu olduğunda, 2024'e geri çekmeye çalıştığını söylüyor. Ancak, önceden oluşturulmuş bir Windows 11 PC'de HDD'yi yalnızca SSD'nin yanına oturduğunda göreceğiniz bir geleceğe gidiyoruz gibi görünüyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri