Microsoft, 2024 için Windows'un bir sonraki büyük sürümünü planlıyor

Windows 11 ve Windows 10'un bu yılın başlarında aylık toplam 1,4 milyar aktif bilgisayara ulaştığı gerçeği göz önüne alındığında, Microsoft'un sistem kararlılığına odaklanmak için Windows özellik güncellemelerinin hızını yavaşlatması doğru bir karar gibi görünüyordu. aylık güvenlik yamaları ve hata düzeltmeleri ile. Bununla birlikte, şirketin şimdi, her üç yılda bir Windows istemcisinin yeni bir ana sürümünün çıkmasıyla, özellik güncellemelerini yılda dört defaya kadar çıkarmayı içeren yeni bir Windows geliştirme döngüsüne geçtiği bildiriliyor.

Windows 11 ile Microsoft, her takvim yılının ikinci yarısında gelecek olan özellik güncellemelerini yıllık olarak yayınlayacağını söyledi. Duyurudan kısa bir süre sonra şirket, Windows 10'un özellik güncelleme programını yılda iki kez döngüsünden aynı tek güncelleme ritmine kaydırdı.

Bu nedenle, Microsoft bu yılın başlarında şirketin yerleşik yol haritasının dışında gelen bir Windows 11 özellik güncellemesi yayınlamış olsa da, her iki işletim sisteminin de resmi 22H1 sürümünü alamadık.

Şimdi, Windows 11 için gelecek 22H2 sürümüyle (kod adı Sun Valley 2), Microsoft, gelecekteki özellik güncellemelerinin sıklığını artırarak Windows geliştirme döngüsünü daha da değiştiriyor ve 'büyük' ​​için üç yıllık bir sürüm döngüsüne geçiyor. Windows sürümleri.

Windows Central'ın bildirdiğine göre bu yeni yol haritası, Microsoft'un mevcut işletim sistemi için yılda dört defaya kadar yeni özellikler ve deneyimler sunmasını sağlayacak. Planlanan özellik düşüşleri, Microsoft'un dahili olarak 'Anlar' olarak adlandırılan yeni mühendislik çalışmasının bir parçası olarak gelecek, bu da BT yöneticilerinin yakında kendilerine ait daha fazla özelliğe sahip olabileceği anlamına geliyor. Microsoft, ana işletim sistemi sürümlerini numaralandırmaya geri döndüğünden, şirket potansiyel olarak 2024 yılına kadar Windows 12'yi duyurabilir.

Şu an itibariyle, Microsoft'un bir sonraki büyük işletim sistemi sürümüyle ilgili ayrıntıların az olması bekleniyor. Görünüşe göre şirket içinde 'Sonraki Vadi' olarak adlandırılıyor ve şu anda erken planlama ve mühendislik aşamasında.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri