Microsoft'un Windows 11'i dahili olarak piyasaya sürmesi beş hafta sürdü, dünya çapında devasa 190.000 cihaz yükseltildi

Microsoft, Windows 11'in aşamalı olarak halka sunulmasına devam ederken, şirketin Dijital Çalışan Deneyimi ekibi kendi bilgisayar filosunu yükseltmek için çalışmaya başladı. Yakın zamanda tamamlanan sunum, şirket tarihinin en hızlı ve en sorunsuzlarından biri olarak karşılandı. Ancak Microsoft bile, en son işletim sisteminin donanım gereksinimleri nedeniyle Windows 10'da birkaç bilgisayarı geride bırakmak zorunda kaldı.

Microsoft'tan Lukas Velush , şirketin tüm bilgisayar filosunu Windows 11'e yükseltme yolculuğundan bazı yararlı bilgiler paylaştı . Dağıtım sürecinin planlama aşamasında, Microsoft'un Güncelleme Uyumluluğu ve Uç Nokta Yöneticisi analizleri, yükseltme için toplam 190.000 bilgisayarın uygun olduğunu belirledi.

Microsoft, çalışanların bir sonraki cihaz yenilemelerinde bir Windows 11 PC alana kadar Windows 10'da kalacaklarını belirterek, "Cihazlarımızın bir yüzdesi yükseltilmedi" dedi. İkinci işletim sisteminin benimsenmesi, dünyanın her yerindeki Windows kullanıcıları için zor oldu. katı donanım gereksinimleri nedeniyle ve Microsoft'un kendi yaptıklarının kurbanı olduğunu görmek ilginç.

Nitelikli cihazlardan Redmond, bu yükseltme ile yüzde 99'luk bir başarı oranı lanse etti ve bu sefer çok daha az uygulama uyumluluğu zorluğuna bağladı ve Windows 10'un piyasaya sürülmesi sırasında zaten büyük ölçüde geliştirilmiş olan teslim süreçleri ve araçlarına sahip oldu.

Microsoft, çalışanlara ulaşma ve yaklaşan yükseltmeye hazırlanma çabalarında, çalışanların ilgisini çekmek için Windows 11'in yeni görünümünü ve özelliklerini iletmek için Yammer, SSS, e-posta, dijital tabela, Teams ve Sharepoint gibi çeşitli kanalları kullandığını söylüyor. ve heyecan.

Windows 11'in şirketin katı güvenlik gereksinimlerini karşıladığından emin olmak için yapılan testlerin ardından Microsoft, yükseltme sürecini dağıtmak ve otomatikleştirmek için Windows Update for Business'ı (WUfB) kullandı. WUfB hizmetinin istisnaları ve devre dışı bırakmaları yönetmesinin yanı sıra gerekirse Windows 10'a geri dönme ile birlikte çalışanlara yükseltme yapmak için esnek bir program verildi.

Microsoft, Windows 11 yükseltmesini "güçlü bir başarı öyküsü" olarak nitelendirdi ve destek biletlerinde herhangi bir artış görmediğini ve Windows 11'in geniş çapta benimsenmesinin şirket tarihindeki en hızlı dağıtım için yapıldığını belirtti.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri