Milletin kapısı vatandaşını kapısı değil - Asıl müdürlerin ağırlamaya devam ediyor

Milletin kapısı vatandaşını kapısı değil - Asıl müdürlerin ağırlamaya devam ediyor.

Vali Enver Ünlü, diyorki vatandaşla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde tarafsız olmak için kurumuştur. Diyor. Sayın Valim; Asıl taraflı müdürler için edilmiş ve vatandaşların şikayetleri boşa vurmak ´Açık Kapı´ asıl müdürlerin ağırlamaya devam ediyor. Vatandaşa değil.

Açık kapıyı vatandaşlar için kurumuş. Sorunlarını iletmeye için gelen vatandaşlarla tek tek görüşüyor taleplerini not alıyorlar. Ama hepsi taraflı müdürler yönelik geliştirmiştir.

İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından; 2 yıl önce birçok Iğdır ilinde uygulamaya konulan Açık Kapı Projesi´nin Iğdır'da da başarsız uygulandığını anlatan vatandaşların şikayçidir.

Iğdır Vali Enver Ünlü, Açık Kapı´da her müracaatın ve talebin kayıt altına alındığını, ilgili kurumlara iletilerek 7 iş gününde olumlu veya olumsuz dönüş yapılması gerektiğini, İçişleri Bakanlığının da doğrudan bu sistemi takip ettiğini söylüyor. Hiçde inandırcı değil. İlgili kurum müdürlere iletilerek olumlu olan şikayetleri ise olumsuz göstermektedir. Bu hizmet Vatandaşlar için odaklı değil. hizmeti anlayışı yoktur.

Sayın Valim, "Açık Kapı, vatandaşın kamu hizmetinde aksayan ya da iletişime ihtiyaç duyulan meseleleri için önemli bir merkez kurumuş olmamıştır. Herşey sağıl neşeliniz olsun.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri