Musk, satın almayı sona erdirmek istiyor, Twitter'ın gerekli verileri sağlamadığını söylüyor

Elon Musk, Twitter'ı satın almak için 44 milyar dolarlık anlaşmadan uzaklaşmak için önceki tehditlerini yerine getiriyor gibi görünüyor. SpaceX CEO'sunun hukuk ekibi, medya devi ve Musk'ın yanlış ve yanıltıcı beyanlara dayanarak satın alma anlaşmasına girdiğini iddia ederek menkul kıymet düzenleyicilerine bir mektup gönderdi. Ne yazık ki Musk için, Twitter'ın Yönetim Kurulu aynı fikirde değil ve başlangıçta müzakere edilen multi-milyar dolarlık fiyat etiketi için onu sorumlu tutmak için yasal işlemlere hazırlanıyor.

Musk'ın hukuk müşaviri tarafından Cuma günü sunulan mektup, Twitter temsilcilerinin platformdaki botların, spam hesapların ve diğer sahte hesapların yaygınlığı hakkında bilgi sağlamak için sözleşmeden doğan yükümlülüklere uymadığını iddia ediyor. Musk'ın hukuk ekibi temsilcisi Mike Ringler, Twitter'ın bilgi taleplerini birçok kez görmezden geldiğini, sorguları haksız yere reddettiğini veya tam açıklamaya uyduklarını iddia ederken Musk'a eksik veya yanlış bilgilerle yanıt verdiğini söyledi.

Musk'ın Twitter'ın hesapla ilgili verilerle gelmediğine dair iddiaları yeni bir şey değil. Açıklamalar, açık sözlü CEO'nun satın alımın Twitter'ın daha önce yayınlanmış bir Reuter makalesinde iddiaları destekleyen gerçekleri sağlamasına kadar beklemede olduğunu belirttiği Mayıs ayına kadar uzanıyor. Musk ve ekibi, sosyal medya platformunda botların ve diğer sahte hesapların kapsamlı bir analizini yapmak için bilgilerin gerekli olduğu konusunda kararlı.

Twitter temsilcileri suçlamaları yalandan alıyor gibi görünmüyor. Medya platformunun müzakere edilen satın almayla ilgili bilgileri sakladığı iddialarına rağmen, Twitter Yönetim Kurulu başkanı Bert Taylor, şirketin yasal işlem başlatacağını ve önceden müzakere edilen satın alma şartlarını uygulamaya niyetli olduğunu açıkça belirtti.

Sonuç henüz belirlenmemiş olsa da, Musk'ın niyetiyle ilgili haberler şimdiden Twitter'ın alt satırını etkilemiş görünüyor. Finansal veriler, açıklamalarının hemen ardından hisse senedi değerlerinin %5 ile %6 arasında düştüğünü gösterdi.

Musk'ın halihazırda müzakere edilen multi-milyar dolarlık anlaşmadan çekilmesine izin verileceğine dair yasal bir garanti yok. Daimi anlaşmaya göre, taraflardan birinin üzerinde anlaşmaya varılan tekliften vazgeçmesi durumunda Twitter veya Musk bir milyar dolarlık ayrılık ücretinden sorumlu olabilir.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri