Netflix, Squid Game gerçek dünyaya getiriyor ve 4 milyon doların üzerinde kazanma şansınız olabilir.

Squid Game Eylül 2021'de piyasaya sürüldüğünde, TV dizisi popülaritesinde patlama yaşadı ve hızla o anın en çok izlenen şovlarından biri haline geldi. Tamamen ete kemiğe bürünmüş karakterleri, çizgi filmvari görüntüleri, kanlı aksiyonu, distopik ortamı ve keskin sosyal eleştirisiyle Squid Game, küreselleşmiş pop kültürümüzde şimdiden silinmez bir iz bıraktı.

Öyle ki, TV dizisi yalnızca ikinci bir sezon için yenilenmekle kalmadı, aynı zamanda Netflix, popülerliğinden yararlanmaya devam etmek için Squid Game'i gerçek dünyaya getirme çalışmaları içinde.

Netflix, Squid Game: The Challenge'ı Tanıttı

Netflix, Squid Game'in yükselen popülaritesinin ardından Güney Kore yapımı diziyi uyarlamak ve gerçek dünyamıza getirmek için çalışmalara başladığını duyurdu.

Bu yepyeni Squid Game, bir realite TV yarışma dizisi olan Squid Game: The Challenge biçiminde gelecek. Ve 456 kişilik oyuncu kadrosu ve 4,56 milyon dolarlık nakit ödülü ile en büyüğü olacak.

Yarışmacılar, nihai ödül için yarışırken, orijinal seriden ilham alan birkaç oyunun yanı sıra bazı yeni eklemeleri oynamak zorunda kalacaklar. Ancak bu uyarlama orijinal gösteriye ne kadar sadık kalacak?

4.56 milyon dolarlık bir ödülle bahisler kesinlikle yüksek, ancak Squid Game: The Challenge'da en kötü senaryo eve eli boş dönmek olacak. Netflix'in açıklaması, oyuncuların "stratejileri, ittifakları ve karakterleri teste tabi tutulacağını" söylese de, rakipler arasında biraz drama bekleyebiliriz.

2022'nin başında Netflix abonelerini kaybetmeye başladı, bu nedenle en popüler şovunu gerçek dünyaya getirmek şirketin sayılarını artırmasına yardımcı olmanın bir yolu olabilir.

Squid Game Nasıl Başvurulur: Meydan Okuma

Katılmak ve 4.56 milyon dolarlık ödülle ilgilenenler squidgamecasting.com adresinden başvuruda bulunabilirler. Bu oyun turu için, franchise içinde oyunların gözetmeni olarak adlandırılan Front Man, dünyanın her yerinden 456 İngilizce konuşan kişi arıyor.

Ek olarak, platformun sorduğu diğer kurallardan bazıları, en az 21 yaşında olmanız, geçerli bir pasaportunuzun olması ve 2023'ün başında en az dört hafta müsait olmanızdır. Tüm gereksinimleri karşılıyorsanız, ABD'yi seçebilirsiniz. İngiltere veya global döküm ve başvurunuzu doldurun. Sonrasında yapmanız gereken tek şey yarışma şansını elde edeceğinizi ummak, beklemekten başka bir şey değil.

Squid Game Reality Şovuna Uyarlamanın İronisi

Netflix'in açıklamasında, şirketin Senaryosuz ve Belgesel Dizilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Brandon Rieg, Netflix'in kurgusal dünyasını gerçeğe dönüştürdüğü için Squid Game'in yönetmenine verdiği destek için minnettarlığını dile getirdi. Anlayamadığı şey ise Kalamar Oyununun gerçek dünyanın kurgulanmış bir versiyonu olduğudur.

Squid Game sadece başka bir kanlı TV dizisi değil - ya da belki öyle - ama içinde, yarışma programlarının eşitsizliği nasıl kullandığına ve insanların eğlence uğruna kendilerini alay etmeye ikna etmek için nakit ihtiyacına dair çok dokunaklı bir eleştiri bulabiliriz.

Öte yandan, belki Netflix ne yaptığını biliyordur. Aynı açıklamada Brandon Rieg, yarışmayı “sosyal deney” olarak adlandırıyor. Görünüşe göre Facebook Metaverse, yakın gelecekte yaşayacağımız tek distopya tadı değil.

Squid Game Kalmak İçin Burada

Squid Game tarafından toplanan büyük izleyici kitlesinin ardından, diziyi bir franchise haline getirmeleri şaşırtıcı değil. Sonuçta, yapılacak çok fazla kar var. Ne kadar ironik olursa olsun, şovu gerçek hayattaki bir yarışmaya dönüştürmeleri şaşırtıcı görünüyor.

İroni ya da değil, Squid Game burada kalacak ve ödül buna fazlasıyla değecek. Squid Game: The Challenge için oyuncu seçimi zaten devam ediyor ve siz de bunun bir parçası olabilirsiniz.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri