Patent onayı Apple Watch kameranın önünü açıyor

Apple, Cupertino'nun Apple Watch'unun gelecekteki sürümlerine kamera eklemesinin önünü açabilecek bir patent aldı. Patent, döndürülebilir dijital tepenin yanına monte edilmiş bir kamera lensi dahil olmak üzere birkaç ilginç uygulamayı açıklar. Bu konfigürasyonda, kullanıcı sadece elini fotoğrafını çekmek istediği sahneye doğrultacaktır.

Kullanıcılar ayrıca çekim yaparken daha fazla esneklik için saat muhafazasını banttan çıkarabilirler.

Başka bir çizim , arkaya monte edilmiş bir kameranın nasıl çalışabileceğini vurgulamaktadır . Bu düzenlemede, bir serbest bırakma mekanizması, saat muhafazasını kayıştan ayıracak ve kullanıcının saatin arkasına monte edilmiş bir kamera ile fotoğraf çekmesini sağlayacaktır. Patent notlarına göre bir LED, karanlık sahneleri aydınlatmak için bir flaş görevi görebilir.

Her iki konfigürasyonda da, Apple Watch'un ön ekranı, dijital bir vizör görevi görecek ve çekilen görüntüleri incelemek için görüntülenecektir.

Entegre kameralı akıllı saatler yeni bir fikir değil ancak mevcut teklifler pek ilgi görmedi. Gizlilik hala gerçek bir endişe kaynağıdır ve hem kalite sorunları hem de fazlalık da engeller olmuştur. Apple, akıllı saat kategorisinde pazar lideridir ve uygulamayı çok hileli hissetmeden çivileyebilirlerse, gelecekteki Apple Saatleri daha da cazip olabilir. Başka bir şey değilse, hantal Wristcam grubundan daha iyidir .

Patent yalnızca bu hafta verildi, bu nedenle bu yeni özelliklerden herhangi birinin bu sonbaharda beklenen Seri 8'e girmesi pek olası değil.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri